Meny Stäng

Fricamping vid sjön Erken och Norr Malma naturreservat

Annons

Under midsommarhelgens sista natt blev det fricamping vid sjön Erken i Roslagen, vid Svanberga badplats. Här hade vi fantastisk utsikt över den fina sjön, och vi överraskades av ett naturreservat med imponerande ekar och … en vikingaby. Vi börjar med att berätta om Norr Malma naturreservat

Läs mer

Fricampa i Spanien? – ännu en stad begränsar fricamping

Annons

Får man fricampa i Spanien? Vi har i dagarna kunnat läsa om ännu en spansk stad som begränsar fricampingen, och om vi ska vara ärliga är vi inte förvånade. Att fricampa kan vara underbart, men det måste göras med respekt och försiktighet, annars kommer möjligheten försvinna överallt.

Läs mer

Resa med husbil i Estland – allt du behöver veta

Annons

Hur är det att resa med husbil i Estland? Vi har precis kommit hem efter knappt tre härliga veckor på rull med husbilen i Estland, och vi har nu satt ihop ett inlägg om vägar, trafikregler, campingar och annat som du vill veta inför husbilsresan. Den snabba sammanfattningen är att det är väldigt enkelt och trevligt att resa med husbil i Estland!

Läs mer

Sjön Peipus i Estland – byfest, lök och gammaltroende

Annons

Sjön Peipus i Estland ligger i den östra delen av landet och är känd för sina lökodlingar och sin ”gammaltroende” (old believers) befolkning. Här hamnade vi på en livad byfest, åt lunch på ett vackert spökslott och fricampade vid en rolfylld strand.

Läs mer

Begränsad fricamping i Spanien – på grund av misskötsel

Annons

Nu kan man läsa om regler för begränsad fricamping i Spanien. Det har alltså hänt igen. En kommun blir irriterad på att husbilsturister missköter sig på fricampingplatserna, och bestämmer sig för att stoppa fricampingen.

Läs mer

Veckans Gäst: Ida Marken, Afrika-äventyrare

Annons


Ida Marken och hennes familj, man och två små barn, kan räknas som en riktig äventyrsfamilj. När sonen fyllde fem år hade han redan besökt Asien tre gånger och Afrika två gånger. Den resa som familjen ska ge sig ut på nu liknar ändå ingenting de har gjort tidigare. 

Läs mer

Vi fortsätter fricampa på Sardinien

Annons

Det är härligt att fricampa på Sardinien! Nu är det fem dagar sedan vi fyllde och tömde tankar i bilen och laddade el från stolpe. Vattnet är nog snart slut i tanken, elektriciteten i bilen tickar neråt och bilen är full av sånt som måste tömmas: sopor, spillvatten, toalett. Ändå väljer vi att fricampa en natt till!

Läs mer

Fricamping på Sardinien, La Maddalena

Annons

Den sista natten på ön La Maddalena, blev det fricamping på Sardinien. Den huvudsakliga anledningen var ekonomisk. (Vi har budgeterat 20 euro/natt under vår Euoparesa och nu när vi närmar oss högsäsong kostar de flesta campingar mer.) När vi väl stod där, och såg solen sjunka mot horisonten från vår dörr, insåg vi att det finns så många fler anledningar att fricampa!

Läs mer

Ansvarslös fricamping förstör för alla

Annons

Om man inte har sett det oändliga havet av husbilar längs sydkusten i Portugal och Spanien är det svårt att förstå hur många fordon det rör sig om. I varenda by och vid varenda strandremsa finns campingar, ställplatser och grusplättar med hundratals husbilar. Det är en explosiv utveckling som har skett och den kan vara positiv både för oss resenärer och för de lokala ekonomierna, men då måste vi husbilister ta vårt ansvar för hur vi parkerar för natten.

Läs mer

10 tips för att slippa inbrott i husbilen

Annons

Hur gör man för att slippa inbrott i husbilen? Människor som inte har husbil kan låta väldigt oroade när man säger att man fricampar eller står på enkla ställplatser i Europa. ”Men tänk om ni blir gasade!” Erfarna husbilsresenärer brukar låta betydligt lugnare. Men självklart måste man tänka till lite!

Läs mer