Ibland går allt fel…

Husbilslivet är nästan alltid supermysigt, men ibland blir det inte som man tänkt sig… En av våra första turer gick till Trosa. Vi kände inte husbilen så bra och kopplade in för mycket elektrisk apparatur (dammsugare och vattenkokare), med följden att en propp gick och vi blev utan el. Sedan visade det sig att en vattenledning frusit sönder. Vatten läckte ut på hela golvet och vi fick hämta vatten i hinkar…

Men eländet tog inte slut där! Jag fick migrän och blev riktigt dålig. Peter lagade en god middag… och jag kräktes upp allt. Tur att vi inte gav upp husbilslivet där och då! Har ni varit med om en husbilsresa som inte blev som ni tänkt er…? /Helena

När vi åkte till Trosa första gången var vår husbil fortfarande vit… lite svår att känna igen, eller hur?

Föregående

När blir årets husbilspremiär?

Nästa

Årets supercampingar

9 kommentarer

 1. Japp. 2008 när vi hade vår nya Hobby. På väg hem blev vi stående i Brenner och fick ta bärgare ner till Innsbruck. Det var lite onödigt spännande
  Hela resan finns på : http://www.fajersson.nu/husbil/Sommaren%202008.pdf

 2. admin

  Kors och Tvärs, tack för läsningen! Fy vad läskigt att just bromsen gick sönder i Brennerpasset! Man kan verkligen vara med om allt möjligt… Men skönt att höra att assistansservicen fungerade som det skulle! Kul förresten att ni besökte Chioggia, det är en plats min italienska kollega brukar rekommendera, men vi har inte varit där.

 3. Nej va tråkigt! Det är så typiskt att sådant händer när man bara vill njuta av livet!

 4. Ja det skulle ju kunna vara vår allra första resa utomlands, vi kollade inte upp nått…bara drog iväg…hittade ingen plats att stå på när vi kom fram till Medelhavet…vara bara att i en kaosliknande bilkö som aldrig tog slut följa med i ledet…i 45 graders värme…till slut efter en hel dag och jag fått värmeslag och nästan(helt) flippat ut så kom vi till en camping i Antibes och kunde slå läger.
  Annars har vi klarat oss rätt bra, peppar peppar….

  Sv, inget kul med utearbete i detta väder, vi får hoppas det inte håller i för länge.
  Och någon kanon har jag inte sett till än:)

 5. Nej usch det låter inte nåt skoj! Men som du sade, tur ni inte gav upp husbilslivet där.
  Peppar peppar ta i trä – vi har inte råkat ut för nåt att tala om ännu. Ja förra året då Hjulius för oss var helt ny och vi skulle börja fixa och göra i ordning och se om allt var på G inför resan till Amsterdam så visade det sig att ett av de två värmesystemen var sönder så det läckte lite här och där, men det gick ju att koppla bort som tur var… ja nåt sånt.
  Sen hade vi ju lite tur då vi bokade campingplats i amsterdam.
  Det stod inget på hemsidan då om hur stora platserna var, hur många elplatser det fanns osv. Vi bokade för två husbilar – och som tur var råkade vi få de två längst ut i ett hörn så att säga för elplatserna var supersmå!! SÅ trångt som det bara kunde va… skulle vii fått en plats mitt i raden hade varken vi eller våra bekanta fått plats att komma dit. Ja då hade ett gäng bilar fått flytta på sig först och hur kul är det att be folk flytta sina bilar när de har kanske markis, förtält, stolar etc framplockat.
  Men allt gick bra men det tog sin tid att jämka på plats haha

 6. Vilken tur att ni inte gav upp där!
  Istället fick ni blodad tand.
  Ja, ibland kommer verkligen oturen slag på slag…

 7. admin

  Leena, känner igen det är lite grann… med bilköer och inte hitta nånstans att slå läger. Vi brukar inte boka, och ibland har vi varit med om att det är fullt överallt…

  Ninni, ja lite struligt kan det ju bli på vissa campingplatser och ibland kan man behöva lite tur. Vissa platser kan verkligen vara supersmå!

  Annika, ja det är väl så det ofta är… att allt kommer på en gång! Men sen vänder det förhoppningsvis
  😉

 8. Hmmm… Det ska då vara i somras kanske. Vi skulle campa i fyra veckor, och vi var ute hela den tiden. Felet var att vi tältade totalt 4 nätter, resten blev på hotell och en vecka på kanalbåt :-)

 9. admin

  Ama de casa, det låter ju inte som att det var sååå synd om er ändå… Vi campar hela tiden när vi är ute, men den där campingen ”Jesolo International” var å andra sidan ungefär som att bo på hotell…
  😉

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén