Meny Stäng

Inre frid i Sierra de Madrid – Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino

Annons

Gästskribent: Miss Lopez

Sierra de Madrid, en fridfull och vacker plats som välkomnar Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino. Efter att ha tillbringat några dagar i hjärtat av denna plats som frivillig kände jag mig inspirerad att dela med mig av den underbara upplevelsen som detta center, som följer den buddhistiska traditionen anpassad för väst, Kadampa, erbjuder.

Läs mer

6 tips för en piggare höst

Annons

Det är fortfarande sommar, men hösten är obönhörligt på ingång. Semestern är kanske över och det är dags att ställa in sig på höst och arbete. Så, hur hittar man kraft och energi? Här är några tips för en piggare höst!

Läs mer

Att sova gott – 12 idéer för bättre sömn

Annons

Att sova gott är viktigt. En god natts sömn gör att man har energi hela dagen, medan en jobbig natt kan innebära den totala motsatsen. Vi sover ofta bra (särskilt i husbilen!) men ibland sover vi uruselt, och det har fått oss att fundera över hur man kan förbättra sömnen. Här är några idéer och tips.

Läs mer

Måste mat vara lagad från grunden för att duga?

Annons

Hur är det, måste mat vara lagad från grunden för att duga? Det pratas mycket om ”naturliga” och ”rena” råvaror, men måste vi vara oroliga när vi handlar hel- eller halvfabrikat? Det är dags för hälsoonsdag, och vi vill gärna minska stressen en aning.

Läs mer

Socker – är det ett gift? (Kan man bli beroende?)

Annons

Är socker ett gift? Kan man bli sockerberoende? Och i så fall, vad kan man göra år det? Vi kör ”hälsoonsdag” här på FREEDOMtravel och idag tänkte jag att vi skulle prata lite om socker.

Läs mer

Folkhälsa och medicin – två olika perspektiv

Annons

Folkhälsa och medicin ska det handla om idag. Vad är skillnaden egentligen? Och varför spelar det någon roll? Jag ska berätta om några saker som jag som folkhälsovetare tänker på i dessa tider. Det handlar både om covid-19 och om näringslära. Välkommen till ytterligare en onsdag med hälsotema!

Läs mer

Tips om hälsosam mat – när blir det pekpinnar?

Annons

Tips om hälsosam mat – när blir det pekpinnar? När man jobbar med hälsa och mat brottas man med detta jämt, jag lovar. Jag hade egentligen tänkt avsluta mitt onsdagstema om mat och hälsa, men jag fick förfrågningar om att fortsätta … och jodå, jag har mer att skriva om detta ämne!

Läs mer

Jogga på vintern – kläder efter väder

Annons

Jogga på vintern, kan man göra det? Ofta lyfter man fram att det som är bra med jogging är att man inte behöver någon speciell utrustning. Det är nästan sant, men man behöver ett par bra skor och på vintern behöver man också tänka till lite extra.

Läs mer

Vitaminer och sånt – bör man boosta med kosttillskott?

Annons

Vitaminer och mineraler och sånt, behöver man boosta? Vi fortsätter ett tag till på vårt ”mat och hälsa”-tema på onsdagar. Idag ger vi oss in i en diskussion om vitaminer och mineraler. Är det enbart bra, eller kan man behöva tänka till ibland?

Läs mer

Nyttig mat – vad menar man med det?

Annons

Nyttig mat, vad menas med det egentligen? Jag fick nyligen ett önskemål att skriva om detta ämne, så nu gör jag ett försök. Jag föredrar visserligen oftast att prata om hälsosam eller bra mat, men det spelar kanske mindre roll vilket ord man använder. Frågan är vad man menar? Och hur vet man vad som är nyttigt?

Läs mer