Black or white

När vi var i Afrika fick vi höra om kvinnor som bleker sin hud för att bli ljusare. Preparaten gör huden känslig för sol, ger sår och extra behåring. Men vad gör man inte för att bli vacker? Och vi då? Vi solar för att bli mörkare… även om vi bränner oss och riskerar cancer. Eller använder brun utan sol, som innehåller hormonstörande ämnen. Är det inte lite ironiskt? /Helena

HM:s senaste reklamaffisch – att vara mörk är eftertraktat om man är vit, men inte om man var mörk redan från början… aaaahh

Föregående

Kenyansk mat

Nästa

Guide till Kiev

4 kommentarer

  1. Visst är det knäppt, men det är väl så vi är funtade, vi vill ha det där vi inte redan har. Här gäller det att läsa på allt mer än en gång så man inte kommer hem med handkräm, tvål eller något annat med ”whitening” i.

  2. admin

    Marina, intressant! Nej ”whitening” har man ju inte direkt nåt behov av…
    😉

  3. Tycker det ser ut som om någon sluntit (kul böjning) med penseln i Photoshop.

  4. admin

    Ulla Hasselmark, jo visst ser det ut som fejk. Men även om det är oäkta så säger det ju något om våra ideal!?

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén