Meny Stäng

Räkfiske med häst i Belgien – Tant Anna och Nordsjöns giganter

Annons

Gästskribent: Anna Nilsson Spets

Ett ton häst sitter räkfiskaren på, hästen drar en trål, fram och tillbaka i lågvattnet utanför den belgiska kuststaden Koksijde. Det ska trålas räkor och jag har bilat nästan två och en halvtimme för att se detta gammaldags sätt att fiska som faktiskt står på UNESCO:s kulturarvslista.* 

Läs mer

Yerseke i Nederländerna – Tant Anna i musselparadiset

Annons

Gästskribent: Anna Nilsson Spets

Yerseke är en typisk plats som ingen lägger märke till, ens vet var det ligger eller har ens tänkt tanken att åka dit. Vi åker dit en gång om året, enbart för en sak; att äta! 

Läs mer

Fiske på Filippinerna – med en filippinsk familj

Annons

Nu har vi testat fiske på Filippinerna, tillsammans med den filippinska familj som vi lärt känna genom våra vänner Micke och Julia. Det blev en fantastiskt fin dag till sjöss, och samtidigt fick vi lära oss en hel del om hur man fiskar på Filippinerna.

Läs mer

25 fakta om hummer – visste du det här?

Annons

Har du koll på dessa fakta om hummer? Att äta hummer blir bara mer och mer populärt, inte minst på fester, högtider och skaldjursrestauranger. Visste du det här om hummern?

Läs mer

25 fakta om kräftor – visste du det här?

Annons

Har du koll på dessa fakta om kräftor? Det är kräfttider nu och svenskarna bullar upp med dessa mörkröda (eller ljusrosa) delikatesser runt om i landet. Vi har samlat en massa spännade information om kräftor. Visste du det här?

Läs mer

Recept på piggvar – ugnsbakad och i gratäng

Annons

Recept på piggvar! I förra veckan fick vi för oss att vi skulle testa att laga piggvar. Vi köpte en stor fisk i fiskfisken och googlade en massa recept. Sedan blev det middag till två dagar – och alltså två helt olika recept på piggvar.

Läs mer

Recept på skaldjur – 9 skaldjursrecept vi gillar

Annons

Recept på skaldjur! Du som följer vår blogg vet att vi gillar fisk och skaldjur. Idag bjuder vi på recept på 9 skaldjursrätter vi gillar. Hoppas att du hittar lite inspiration. Bidra gärna också med dina bästa tips och skaldjursrecept!

Läs mer

Recept på fisk – 18 fiskrätter vi gillar

Annons

Recept på fisk! Du som följer vår blogg vet att vi gillar fisk och skaldjur. Idag bjuder vi på recept på 18 fiskrätter vi gillar. Hoppas att du hittar lite inspiration. Bidra gärna också med dina bästa tips och fiskrecept!

Läs mer

Mysigt nyårsfirande i Stockholms skärgård

Annons

Hur firade du in det nya året? Vi firade i Stockholms skärgård, hemma hos Peters äldste bror Micke och hans fru Nilla. Det blev ett riktigt mysigt och trevligt nyårsfirande, och dessutom fick vi se gården de köpt för att driva vandrarhem och festlokal.

Läs mer

Hydra Seafood restaurant – bra restaurang i El Gouna

Annons

Om du letar efter en bra restaurang i El Gouna kan vi varmt rekommendera ett besök på Hydra Seafood Restaurant, som ligger centralt i Downtown. Vi spenderade en trevlig kväll här, med fantastiskt god fisk och härliga skaldjur.

Läs mer