Meny Stäng

Att åka på seglingsresa – 3 resmål vi drömmer om

Annons

Många gånger har vi drömt om att åka på seglingsresa. Kanske i Medelhavet? Tänk att glida fram på det kristallklara vattnet med båt, bara för att lägga till vid den ena charmiga ön eller gästhamnen efter den andra. Här är tre destinationer där vi drömmer om att segla!

Läs mer

Segla i Östersjön – Litauen, Kaliningrad, Polen och Tyskland

Annons

Har du funderat på att segla i Östersjön? Har du då tänkt på den södra delen av Östersjön, som innefattar Litauen, Kaliningrad, Polen, östra Tyskland samt Bornholm? Vi tipsar om hur du på enklast sätt hittar gästhamnar, samt om en spännande seglingsresa sommaren 2020.

Läs mer

Kröslin marina i Tyskland – seglingsresans avskedsfest

Annons

Till slut var det dags att segla in i Kröslin marina, eller Kröslin Baltic Sea Resort som den här femstjärniga marinan också kallas. Det var dags för sista kvällen med gänget i South Coast Balting Boating Rally 2019 och avskedsfest i marinans restaurang.  

Läs mer

Segla i Tyskland – från Krummin till Greifswald

Annons

Att segla i Tyskland kan vara allt från att njuta av solen på däck till att hålla i sig medan det stormar och regnar. Det fick vi erfara under dagen igår. Det blev en härlig och uppfriskande segeltur från Krummin till Greifswald.

Läs mer

Livet ombord på segelyachten Bavaria C50

Annons

Hur har vi det ombord på segelyachten Bavaria C50 egentligen? Vi har fortsatt vår segeltur med ”The Wind”, för att nu ta oss från Polen och till Tyskland. Idag bjuder vi också på lite foton och berättelser från livet ombord.

Läs mer

Segeltur genom Oderlagunen – Szczecin Lagoon

Annons

Vi har upplevt en härlig segeltur genom Oderlagunen, som ligger på gränsen mellan Tyskland och Polen, nära Östersjön. Målet för segelturen var staden Szczecin i Polen, som vi snart kommer berätta mer om.

Läs mer

Segla i Skottland (eller i Sverige med ditt barn)

Annons

Kommer du ihåg att vi seglade med skolfartyget Gratia förra våren? Det var en mycket speciell upplevelse! Vi mönstrade på som besättning och seglade runt Stockholms skärgård under en långhelg, medan vi hissade och bärgade segel, kvaljade och pumpade läns. Och samtidigt njöt vi förstås av sol, äventyr och gemenskap!

Läs mer

Seglingskurser för ungdomar och vuxna

Annons

Under några dagar har vi berättat om den häftiga seglingen som vi upplevde i helgen, med segelfartyget Gratia. Är kanske du också, eller någon i din familj eller bekantskapskrets, sugen på att prova på segling? Det finns något för alla som är sugna på att komma ut på sjön. Idag berättar vi lite mer om seglingskurser för ungdomar och vuxna!

Läs mer

Gratias historia – från lyxyacht till skolfartyg

Annons

Som du kanske vet så var vi ute och seglade med fartyget Gratia i helgen. Men vad är det här för skepp egentligen? Vi måste faktiskt berätta lite om Gratias fascinerande historia!

Läs mer

Att segla till Stockholm i ett skolfartyg

Annons

Igår morse vaknade vi i våra bingar i segelfartyget Gratia, förtöjda vid en klippa på Träskö-Storö i Stockholms skärgård. Morgonen startade med en grym skeppsfrukost med ägg och bacon, scones och gröt, och förstås städning. Därefter var det dags att segla till Stockholm och Strandvägen.

Läs mer