Meny Stäng

Sundbyberg i litteraturen – en författarrunda i Sumpan

Annons

”Sundbyberg i litteraturen” är ett initiativ av Sundbybergs stad att visa upp stadens litterära anknytning. Det finns sammanlagt 12 litterära skyltar runt om i stan, och varje skylt representerar en författare. I helgen tog vi våra elcyklar och letade upp alla skyltarna.

Läs mer

Gamla skivor, böcker och serier – en nostalgiresa

Annons

Gamla skivor, böcker och serier ska det handla om idag! Detta är ju en reseblogg, men idag blir det en annorlunda sorts resa … nämligen en nostalgiresa!

Läs mer

Resa i böckernas värld – 15 boktips för soffan

Annons

Vi befinner oss mitt i en global viruskris och man kan inte resa i världen för nöjes skull, men man kan fortfarande resa i böckernas värld. Vi tipsar om 15 böcker som tar dig med runt världen, till olika världsdelar och tidsepoker.

Läs mer

Semesterläsning och halvtidsjobb

Annons

Då var det fredag igen, och vi har hunnit vara hemma i Sverige en knapp arbetsvecka. Fast nuförtiden jobbar jag (Helena) faktiskt bara halvtid. Eller ja, det beror ju på hur man ser det förstås …

Läs mer

Recension av Husbilsboken – för dig som är nybörjare på husbil

Annons

När vi besökte mässan Caravan Stockholm i februari fick vi ett recensionsexemplar av Husbilsboken – för dig som är nybörjare på husbil. Sedan dess har vi (som du kanske vet) haft fullt upp och boken har hamnat på en hylla, men vid en städning hemma hittade jag den på nytt. Och nu har vi alltså fått tillfälle att skriva en recension.

Läs mer

Höstens bästa boktips – ljudböcker och e-böcker

Annons

Om du följt vår blogg ett tag så vet du att vi båda älskar att läsa. Det senaste året har vi läst ovanligt lite, eftersom vi helt enkelt inte haft tid, men nu är vi sugna på att läsa igen. Idag presenterar vi våra bästa boktips!

Läs mer

Skärmfest – releasefest för boken ”På skärmen”

Annons

Den kom egentligen ut redan i våras, men det var först igår som det var dags för releasefest för boken ”På skärmen – Sociala medier för nybörjare”. Detta är boken för alla 9-12-åringar som undrar hur man tar bättre selfies, hur man skyddar sig mot nätmobbning och hur man vet vad som är sant på internet. Och kanske är det lika mycket en bok för de här 9-12-åringarnas föräldrar, som undrar hur allting funkar på nätet egentligen …

Läs mer

Res genom Europa i böckernas värld

Annons

Europa är en intressant kontinent med massor av kultur och historia. När man reser till ett land kan upplevelsen ibland bli ännu större om man väljer att under resan läsa en bok som utspelar sig i just det landet. Eller så kan man ju ligga hemma i soffan och resa genom Europa i böckernas värld!

Läs mer

Res till Nord- och Sydamerika i böckernas värld

Annons

Drömmer du om den amerikanska kontinenten – om USA, Kanada eller Sydamerika? Vill du få en inblick i en annan kultur medan du ligger hemma på soffan i Sverige, eller saknar du kanske den perfekta läsningen inför Amerika-resan?

Läs mer

Res till Afrika i böckernas värld

Annons

Drömmer du om att uppleva den afrikanska kontinenten, samtidigt som du befinner dig hemma i Sverige? Eller saknar du den perfekta läsningen inför Afrika-resan? Gör en resa till Afrika i böckernas värld! Vi presenterar 9 skönlitterära böcker som tar dig med till 9 olika afrikanska länder. Har du några fler tips på skönlitterära böcker eller memoarer som utspelar sig i Afrika?

Läs mer