Meny Stäng

Hitta ställplatser och campingar 2018

Annons

Var kan man hitta ställplatser och campingar 2018? Idag listar vi campingkataloger, ställplatsappar och digitala förteckningar över ställplatser och campingar. Våren är riktigt segstartad i år och det är fortfarande vinterkyla ute, trots att det är slutet av mars. Men solen lyser och det börjar faktiskt kännas som att det är vår i luften. Snart börjar det alltså bli dags för alla husbilar och husvagnar att rulla!

Läs mer

ACSI CampingCard – våra erfarenheter

Annons

ACSI CampingCard – till slut kom det! När vi lämnade Sverige med husbilen i slutet av november var det för tidigt för att beställa ACSI campingcard för 2015. Därför beställde vi campingkortet när vi kom hit till ställplatsen i Albufeira i Portugal. Och sedan har vi väntat och väntat …

Läs mer

Ställplatsapp: CamperContact

Annons

CamperContact är en smidig app när man vill hitta ställplatser och campingar. Våra trevliga husbilsgrannar här i Albufeira, Lena och Arne, tipsade oss om den här appen. Nu har vi laddat ner appen, som heter CamperContact. Vi har testat litegrann och appen verkar väldigt smidig!

Läs mer

Kartböcker och guider för resan

Annons

Nu närmar sig Europaresan med stormsteg. Om 24 dagar rullar mot ett 1 år långt äventyr! Vi har precis börjat fundera över vilka kartböcker, campingförteckningar och guideböcker vi behöver i husbilen… och vi tar mer än gärna emot dina tips!

Läs mer

Rastplatskartan 2012 – rastplatser i Sverige

Annons

Runt om i Sverige finns drygt 350 rastplatser, som sköts på uppdrag av Trafikverket. Här finns bland annat informationstavlor, sittplatser med bord och möjlighet att kasta sopor. På många av rastplatserna finns även möjlighet till latrintömning.

Läs mer

Att uppdatera en GPS

Annons

Förra sommaren körde vi fel flera gånger i Italien. Varje gång berodde det på att vår GPS ledde in oss på vägar som inte längre fanns … Nu vill vi gärna skaffa en uppdatering, men det kostar 3200 kr!!!

Läs mer

Ny bok om camping i Östeuropa

Annons

Margareta och Bobo Jonilson, som också driver nättidningen Nomadliv, har campat i Östeuropa i sommar. Och av den resan blev det en bok, vilket är väldigt trevligt för alla oss andra! Resan gick från Estland till Slovenien, och i boken har de koncentrerat sig på att beskriva åtta huvudstäder i Östeuropa: Tallinn, Riga, Vilnius, Warszawa, Prag, Bratislava, Budapest och Ljubljana.

Läs mer

Husbil i Europa – guidebok om husbilsresor

Annons

Vi letade hela hösten efter en bok om att resa med husbil i Europa. Som förstagångsresenär är det ju så mycket man undrar över. Hur skaffar man gasol där nere? Vilka vägar är bra att köra? Hur stannar man över natten utan att bli attackerad av ”vägpirater”…. ja, ni vet. Men det fanns inga böcker! Nu har vi till slut hittat en.

Läs mer