Caravan Stockholm 2014

Idag har vi besökt husbils- och husvagnsmässan Caravan Stockholm 2014, på Kistamässan i Stockholm. Här följer lite bilder och reflektioner. Var du också där? Vad tyckte du? /Helena

Kabe sittgruppMycket är sig likt, vilket innebär att det satsas mycket på exklusiv känsla, och lite mindre på funktionalitet. Många snygga sittgrupper och lyxiga sovrum i de större husbilarna, men köken får sällan ta plats.

KabeMånga modeller har sängar som fälls ner över sittgruppen. Det kanske funkar om man vid enstaka tillfällen har med vänner, men det blir ju svårt med barn eller tonåringar som sover helt andra tider än vi vuxna…?

MoreloDen största Morelon var man tvungen att boka privat visning för, men man kunde ju också roa sig med att titta på garaget…

Sunlight husbilar

SunlightSunlights modeller stack ut som lite mer prisvärda familjebilar, där man tänkt mer på praktiska lösningar än på lyx: gott om sängplatser och bra förvaringsutrymmen.

Pössl

La StradaPlåtisar verkar vara hett! Vi har aldrig sett så många vans på en mässa förut… Pössl (överst) gör alltid snygga bilar. La Strada (nederst) uppfattade vi som klumpigare, med mer ”båtkänsla” över inredningen.

Adria

Adria vanAllra bäst tyckte vi om Adrias nya van-modeller: Twin 600. Smidiga vans med modern design på inredningen. Förvånande hur mycket som ryms i en så liten bil!

TrikkeVi blev också lite nyfikna på det elektriska lilla fordonet Trikke. Fordonet, som väger 20 kg inkl. batteri, är hopfällbart och skulle rymmas bra i husbilens garage…

Föregående

Kärlek på djupet

Nästa

Nomadliv blir papperstidning

17 kommentarer

 1. Det är oftast trevlig att vara på mässa, Kista har vi dock aldrig besökt. Tack för dina intryck.

 2. För oss blev det inte nån mässa i Kista. Inte tid och inte pengar och för nåt år sen då vi var var vi lite småbesvikna på att det var så lite tillbehör. Men men… kul att se lite nya bilar också även om man inte är ute efter nån.

 3. BP

  Japp, vi var också där idag (se inlägg). Å jag fastnade på ungefär samma bilar som du.
  La bara upp tre stycken bl a Morelon. Synd bara att Toyotan inte ingick i priset;-)
  Vi hade Pilote G600 LA och Kabe modellerna som inte har en dörr på passagerarsidan som favoriter. Nedfällbara sängar som maken krockar med när de är uppfällda gillade vi inte.
  Sedan tyckte jag att det var lite roligt med tvn i din bild 8. Alltså vem vill ha en Telefunken tv, men ännu mera problematiskt blir det ju att titta på tv när det regnar ute;-)

  Dessa trikes är en vanlig syn i Spanien, lite sjösjukevarning över dom.

 4. Alltid roligt att titta och se om man kan få lite tips för egen del. Men nej, var inte där. Vi har ju en segelbåt, men kanske hade även vi fått lite idéer till den.
  Nu är vi i Spanien och njuter av försommarvärme och sol. Och här är gott om husbilar…

 5. admin

  Kors och Tvärs, Kista-mässan är ganska liten om man jämför med Elmia. Men för oss är den nära…

  Ninni, det var inte så mycket tillbehör nu heller. Lite småsaker, men inte mycket.

  BP, åh då ska jag in och kika! TV:n ja… hmm… man kan ju hoppas att det finns nåt skydd till den…?

  Ditte, låter härligt med försommarvärme, och kan tänka mig att ni ser husbilar!

 6. Har precis hittat till den här bloggen och jag ska garanterat komma tillbaka och kika runt riktigt ordentligt när jag har mer tid för jag är säker på att det finns massor med inspiration här. Jag undrar om ni har varit till Skottland någongång? Jag bor själv i och bloggar från Skottland så vore intressant att höra om ni varit här också.. :)

 7. Nja, någon husbil står inte på önskelistan här, men en trikke, tja, varför inte!

 8. La Strada, husbil med ”båtkänsla”. Det låter i a f som nåt där ni kan känna er hemma.

 9. admin

  Scottish Moment, kul att du tittade förbi! Jag var en snabb sväng i Skottland i januari, har lämnat en kommentar hos dig.

  Marina, den verkar ganska cool och användbar faktiskt! Men som allt annat här i världen så är den ju inte gratis, men vi funderar lite på att ha nåt liknande med oss i husbilen…

  Steve, ja haha så kan man ju tänka… fast jag tyckte inredningen kändes lite trist faktiskt, typ plastbåt
  😉

 10. Ni och BP var på samma mässa och bägge fastnade ni för den stora Morelon. Jag kan tycka det är bra med en bil, som inte är längre än 8 meter. Då kan man ta sig runt på mindre och vackra vägar. De stora bilarna får ju hålla sig till motorvägar och de är ju inte speciellt upphetsande. Elisabeth

 11. admin

  Elisabeth, nja Morelon är ju lite extraordinär att visa på bild. Fast jag håller helt med dig. Vi vill inte ha en så stor bil. Då försvinner lite av frihetskänslan. Det blir både svårare att köra och svårare att parkera. Faktum är att den bilen vi fastnade allra mest för var Adrias nya van – betydligt mindre med andra ord! Vi kan inte ha en van eftersom vi behöver fyra sovplatser, men jag gillar idén!

 12. Ja nog är Mässan i minsta laget för att leva upp till förväntningarna.

  Husbil med inbyggd hundkoja var en nyhet från Kabe http://husbilslivet.se/husbil-med-hundkoja/2805/

  //Lennart

 13. admin

  Lennart, de skulle verkligen kunna öka på tillbehörssidan på mässan! Haha, kul med inbyggd hundkoja! Den såg jag inte.

 14. Oj, vilka husbilar det finns! Grymt att kunna ta med en liten pluttbil på resan, det hade jag gillat om jag hade haft husbil 😀

 15. Var där, liknande intryck som er… :) Bloggade nyss på temat…

 16. admin

  Camilla, hehe… kanske inte så dumt (även om själva husbilen blir rätt stor…)
  😉

  AktivaDagar, intressant. Då ska jag in till dig och kika!

 17. Vi var lite besvikna på mässan i år. Så det dröjer nog innan vi åker tillbaka dit. Kändes som att det var en mindre i år o katastrof att dom har så lite med tillbehör. Det är det också man vill titta på. När vi var där kändes det lite ”slött” från säljar sidan till husbilarna. Synd. Men vi skulle ändå inte byta husbil…Hoppas ni hade en trevlig titt…men synd att vi inte kunde träffas där.

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén