Meny Stäng

I Marrakech medina

I de trånga gränderna i Marrakech medina får man vara målmedveten för att ta sig fram mellan moppar, åsnor, kärror, tiggare och turister. Marrakech är fyllt av färger, dofter och ljud, och man går nästan runt med känslan av att befinna sig mitt i en spännande film.

Marrakech medina – som i en film

De manliga försäljarna har långa särkar och kränger allt från läderskärp till kryddor. De tar gärna tag i dig, lägger varorna i dina händer, och bedyrar den fantastiska kvalitén. Självklart måste du handla just hans lädervaror eller just hans kryddor!

Samtidigt som du försöker lyssna till försäljaren strömmar folk förbi från alla håll, du hör höga röster på arabiska och bakom dig försöker en åsna eller kärra tränga sig fram. Man får lätt känslan av att befinna sig mitt i en film eller saga när man går i kvarteren, så det är inte förvånande att en del filmscener faktiskt spelats in just här!

Marrakech medina

Vi tränger oss fram i Marrakech medina

Porslin Marocko

Kanske några tallrikar eller skålar? I Marrakech medina finns allt möjligt.

fRiad Chorfa

Vi bor i en riad, det vill säga ett litet marockanskt hotell med innergård, som heter Riad Chorfa. Utifrån ser en riad ofta inte mycket ut för världen, men inuti kan de vara vackra med pelare, balkonger och färggranna mosaiker. Vi bor i ett fantasifullt inrett rum med utsikt mot innergården.

Riad Chorfa

Riad Chorfa

Restaurang Dar Moha

Vi måste också berätta om den fantastiska restaurangupplevelsen vi hade igår! När man går ute i de smutsiga gränderna är det svårt att förstå att man ska hitta en restaurang som Dar Moha bakom en av dörrarna. Här möts du av en vacker miljö med stolar klädda i röd sammet, en stor pool och slingrande gröna växter. Här serverades vi också en fantastisk middag som inleddes med att de dukade fram bröd och massor av små skålar med olika röror och salsor. Sååå gott!

restaurang med pool

middag marrakech

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.