Meny Stäng

Macro-objektiv för närbilder

Du kanske kommer ihåg att Peter köpte en bloggkamera från Samsung strax efter vi kommit hem från Marocko? Det speciella med den kameran är att den har sim-kort, GPS och operativsystemet Android. Man kan redigera bilder direkt i kameran och sedan ladda upp dem på till exempel Instagram, utan att använda en dator.

Nu har Peter skaffat ett macro-objektiv för att kunna ta närbilder. Vi kommer ha en hel del tid under Europa-resan, och Peter vill fotografera mera. Var alltså beredda på närbilder på blommor, småkryp och vem vet vad på hans Instagram-konto framöver! Några bilder kommer vi självklart också visa här! Objektivet heter Samsung NX Macro 60 mm/2,8 och har bildstabilisator, så att man även kan filma i macro.

En orkidé som jag fick på min disputation, fotad med macro-objektiv - och ja, man kan komma ännu närmare!

En orkidé som jag fick på min disputation, fotad med macro-objektiv – och ja, man kan komma ännu närmare!