Meny Stäng

4 enheter som alla resenärer kan ha nytta av 2022

Annons

Idag presenterar vi en gästartikel

Att ha med sig rätt utrustning och packning på resan är ett måste. Det spelar ingen roll om det handlar om rätt typ av kläder, pass och pengar, eller de enheter som ökar bekvämligheten och säkerheten.

Läs mer

Laddbox hemma – nya trenden för dig med laddbar bil

Annons

Laddbox hemma – varför det och hur funkar det? Om du har en laddbar bil, alltså en elbil eller en laddhybrid, är det tryggt och smidigt att kunna ladda bilen hemma med en laddbox. Vi går igenom vad man ska tänka på vid valet av box och hur man bär sig åt för att få skattereduktion vid köpet.

Läs mer

Tekniska museet i Stockholm – från dåtid till framtid

Annons

Tekniska museet i Stockholm har öppnat igen, och vi har gjort ett besök. Bland annat har vi kikat på den nya och fascinerande utställningen ”Hyper Human”, som undersöker gränsen mellan människa och maskin, genom att ta besökaren med till dåtiden och nutiden, men framför allt till framtiden.

Läs mer

Mobil och powerbank på resan – våra bästa tips

Annons

Hur ser man till att mobilen alltid är laddad på resan? Och vad gäller för att ta med en powerbank på flyget? Mobilen, och även vår powerbank, har blivit en del av vår absolut viktigaste utrustning på resan. Här är våra bästa tips, samt en checklista för att flyga med en powerbank.

Läs mer

Framtidens mobiler och kameror – vart är vi på väg?

Annons

Vi har lyssnat på ett frukostseminarium om mobiltelefoner och kamerafunktioner, och vi måste säga att utvecklingen går framåt i rasande fart. Behöver man ens en riktig kamera nu när mobilkamerorna blivit så bra? Vad kan man egentligen använda de moderna mobilkamerorna till? Är den nya tekniken så fantastisk som den låter … eller kan den också vara farlig?

Läs mer

Mingel, ny teknik och reseförberedelser

Annons

Då var det fredag igen, och för oss innebär denna fredag en väldig snar avresa till Sri Lanka. Den här veckan har det varit mingel med god mat, Peter har fått en tidig ”julklapp” och så har vi, passande nog, lyssnat på en presentation om just Sri Lanka.

Läs mer

Web Summit 2018

Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Sökmotorkonsult.se

Vackra gamla byggnader i all ära, men Lissabon har mer att bjuda på än bara historisk arkitektur och de mer moderna kakelfasaderna. Till exempel Web Summit.

Läs mer

Häftig ny teknik 2018-2019

Annons

Idag handlar det om häftig ny teknik 2018-2019! Peter var på ett event i veckan och kom hem lätt euforisk. ”Den här mojängen kan göra det och det och det” (jag kommer inte ens ihåg allt, men det var mycket!). Sedan har han gått och beställt en annan teknisk pryl också … Vi låter honom berätta helt enkelt!

Läs mer

Lyxlunch, nytt objektiv och besök i husbåten

Annons

Man hinner ju knappt säga hej så har ytterligare en vecka swischat förbi. Peter har roat sig med lyxlunch, Österrike-inspiration och besök i husbåten den här veckan. Jag (Helena) har mest hängt på jobbet, men å andra sidan har jag fått ett stort nytt objektiv, så det är inte synd om mig. Vad har varit det bästa under din vecka?

Läs mer

Julfirande och hackerattack

Annons

Som en del läsare säkert noterade så låg vår blogg nere igår. Vi var nämligen utsatta för en hackerattack! Nu är problemen lösta och det passar ju utmärkt att glädjas åt detta på en ”Happy Friday”, även om dagens inlägg blir publicerat lite senare än vanligt. Och så har vi ju firat jul, det måste vi också berätta om!

Läs mer