Meny Stäng

Concarneau – och vidare söderut

Igår besökte vi Concarneau i södra Bretagne, med dess Ville Close (inhägnade stad) från 1300-talet. Staden är byggd på en liten ö i hamnen och är helt skyddad av massiva fästningsvallar. Att besöka denna lilla inhägnade och charmiga stad är verkligen att göra en tidsresa!

Historiens vingslag i concarneau

Från hamnen leder en bro över till den gamla stadsdelen som ligger på en ö och som utifrån påminner om ett fort med ringmur och vallgrav. Om man bara har det minsta anlag för fantasi är det inte speciellt svårt att föreställa sig den här staden i en annan tidsepok. Häftigt!

Förr i tiden var Ville Close centrum för skeppskonstruktion, men idag är den charmiga lilla stadsdelen ett utflyktsmål för turister. Här kan man strosa bland vackra hus och besöka restauranger, caféer och butiker. Det ska även finnas ett fiskemuseum här. Vi kan tänka oss att det är många turister här på sommaren, men såhär mitt i vintern är det väldigt lugnt.

Concarneau

Ville Close i Concarneau ser ut som en fästning utifrån

Concarneau

Verkligen medeltida!

Concarneau Frankrike

Inuti är staden fylld av vackra gamla hus

Resan fortsätter

Vi hittade en central ställplats för husbilar i Concarneau, varifrån man enkelt kunde promenera till centrum och Ville Close. Det var gratis att stå över dagen, och vi valde att bara stanna några timmar medan vi besökte staden.

Efteråt fortsatte vi hela vägen ut ur Bretagne och stannade inte förrän i Saint-Viaude, precis söder om floden Loires mynning ut i Atlanten. Här har vi stått i natt på en ställplats utanför en sportanläggning, tillsammans med två andra husbilar. Idag planerar vi att fortsätta söderut. Vi kommer säkert stanna en längre tid någonstans framöver, men just nu försöker vi sakta men säkert ta oss mot lite mildare klimat. I Bretagne hade vi runt 7 grader på dagarna och några få plusgrader på nätterna.

Bretagne

Julgranar längs vägen …

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.