Meny Stäng

Bloggbesök i Alentejo i Portugal

Idag har vi besökt Jan och Anna, som bor i Alentejo och har den fina bloggen Man ser floden. Eftersom det inte går att köra ända fram med husbilen övernattade vi i närmaste by. I förmiddags hämtade Jan i en vanlig bil och körde oss genom smala skumpiga grusvägar, över små vattendrag och förbi flockar av stora portugisiska kor och tjurar som lugnt slappade mellan buskarna.

Byggt huset själva

Jan och Anna bor i ett litet hus på en grön höjd, omgivet av stora marker i det vackra området Alentejo. Runt omkring, så långt ögat når, sträcker sig ett böljande landskap med gröna kullar. När Jan och Anna köpte marken, för tio år sedan, fanns det ingenting förutom en ruin.

De har byggt hela huset i stort sett själva och de första sex (!) åren bodde de i en liten husvagn intill. Nu bor de i ett fullt fungerande hus, med el från solceller och vatten som pumpas upp från en brunn. Hela det fascinerande bygget har man kunnat följa på bloggen!

Fantastisk utsikt från poolen!
Fantastisk utsikt från poolen!

En dag vi inte glömmer

Det är fantastiskt och inspirerande att möta människor som vågar satsa och leva sin dröm, och som inte är rädda för utmaningar. Vi fick dessutom en fin dag i solen och blev bjudna på en väldigt god lunch. Det här var ett besök och ett möte som vi inte kommer glömma!

Alentejo Portugal
Jan och Peter skådar ut över ägorna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev