Meny Stäng

St Tropez

Idag lämnade vi Sainte Maxime och rullade vidare sydväst, med ett första stopp i St Tropez. Detta har från början varit en sömnig liten fiskestad, men efter att filmen ”Och Gud skapade kvinnan …” med Brigitte Bardot spelades in i just St Tropez 1956 blev staden känd som ”lekplats för överklassungdom”, för att citera guideboken. Och det är väl ungefär vad den här staden fortfarande är!

Charmiga hus och lyxyachter

Det var framför allt efter andra världskrigets slut som St Tropez började utvecklas till en livlig badord med besökare från hela världen. Den lilla orten är särskilt känd för att vara populär bland ”jet-setare” och den förmögna överklassen.

St Tropez är, liksom många andra gamla fiskestäder, en charmig stad med gamla hus och mycket vatten. Det som sticker ut här är de helt enorma lyxyachterna, butikerna med märkeskläder och de exklusiva restaurangerna. Här finns bland annat ett flertal restauranger med stjärnor i Michelin-guiden.

Vid hamnen står flera konstnärer och målar och säljer tavlor

Vid hamnen står flera konstnärer och målar och säljer tavlor

Restaurangerna ser exklusiva ut och här kostar en enda lunchrätt 17 euro

Restaurangerna ser exklusiva ut och här kostar en enda lunchrätt 17 eller 21 euro

Vi rullade vidare

Vi parkerade husbilen en liten bit utanför och tog en promenad runt staden, innan vi kände att det var dags att rulla vidare. Vi hann också med att kika in i några av butikerna, och Peter fyndade både ett par vita shorts och en vit jacka.

Med utsikt över hamnen

Med utsikt över hamnen

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.