Meny Stäng

Magiska stränder i Albanien

Vissa stränder i Albanien är täckta av färgglada parasoll – så är det till exempel i Ksamil och i Saranda i den södra delen av landet. Om man kör strax norr om dessa platser och tar någon av de avfartsvägar där det står ”beach” kan man få betydligt mer utrymme på stränderna. Vi körde ner på Bunec beach, precis söder om Piqeras. Waow, säger vi bara!

Uppfriskande simtur

Det är ju såhär man vill att det ska vara när man badar! Havet ligger vidsträckt framför en och när man simmar ser man bara detta: havet och bergen. Inga människor, inga badbollar, inga trampbåtar …

Havsvattnet är varmt, men här och var forsar det ut kallt friskt vatten i strida bäckar från bergen. Vill man ha lite svalka är det bara att simma närmare en av dessa bäckar. Känslan är otroligt uppfriskande och jag har aldrig förr upplevt en simtur som denna.

Stränder i Albanien

Nästan ensamma på dessa fantastiska stränder i Albanien

Bunec beach

Vacker strand

Albanien Bunec beach

Friskt bergsvatten forsar ut i havet

Nästan ensamma vid stränder i Albanien

I ena änden av stranden finns några solstolar, en liten strandrestaurang och en högtalare som spelar något albanskt/turkiskt/arabiskt (?). Resten av stranden är tom eller nästan tom och havet är absolut kristallklart. Vi går längst ut på piren och tittar ner i ett djup som ser ut att vara 20 – 30 meter. Ändå ser vi varenda fåra i sandbottnen!

Även om det är sand längre ut är stränderna i Albanien ofta täckta av små, rundade, mjuka stenar. I början trodde vi att vi skulle sakna sandstränderna, men nu tycker vi att det är ganska skönt att slippa all sand som letar sig in överallt …

Peter tittar ut över havet vid Bunec beach i Albanien

Peter tittar ut över havet vid Bunec beach – en av alla vackra stränder i Albanien

Bunec beach Albanien

Ingen trängsel i vattnet

Albanien fricamping

En campingbil som fricampar vid havet

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.