Meny Stäng

Julmarknad i Riga

Vill du uppleva julstämning i en mysig stad inte alltför långt bort? Vi kan varmt rekommendera att gå på julmarknad i Riga! På de tre marknaderna i staden hittar du hantverk och delikatesser i överflöd, men också spännande lokala starkdrycker och … kaninernas kungadöme.

En stad – tre julmarknader

Julmarknaderna i Riga är inte speciellt stora, men å andra sidan finns det tre stycken! Du hittar en julmarknad i Gamla stan, en annan julmarknad på Livu Square och en tredje julmarknad på Esplanade. På alla tre hittar du små charmiga stånd där du kan köpa stickade koftor, vantar och strumpor och allehanda andra hantverksprodukter gjorda av trä, skinn, päls eller tyg.

Det finns också gott om lokalproducerade delikatesser, såsom honung, marmelad och korv samt pepparkakor och julgodis. Dessutom kan du förstås kombinera julmarknaderna med ett besök på den enorma matmarknaden i Riga!

Hantverk på en av Rigas julmarknader

Hantverk i päls och skinn på en av Rigas julmarknader

Pepparkakor på en av Rigas julmarknader

Pepparkakor på en julmarknad i Riga

Värm dig med en het dryck

Det finns många stånd som säljer något varmt att dricka. Det är lätt att få tag på en kopp gluhwein, men det finns också mer lokala och spännande lettiska drycker som den kända ”Black balsam”. Denna starka spritdryck blandas gärna med något varmt, som till exempel kaffe eller svart vinbärsdryck. Vi provade det sistnämnda, vilket var riktigt gott och värmande i det lite ruggiga vädret!

Det finns många utomhusbarer som säljer något varmt att dricka

Det finns många utomhusbarer som säljer något varmt att dricka

Vår guide visar hur man dricker "Black balsam"

Vår guide visar hur man dricker ”Black balsam” på en julmarknad i Riga

Besök kaninernas kungadöme

Det första som möter dig när du kommer till julmarknaden på Esplanade är ”Trusukaraliste” – kaninernas kungadöme. Innanför ett inhägnad område ryms ett stort antal väldigt små palats och herresäten. Mellan dessa tjusiga byggnader springer ett stort antal kaniner runt och har det bra – i ”kaninernas kungadöme” alltså.

Kaninernas kungadöme på julmarknaden på Esplanade i Riga

Kaninernas kungadöme på julmarknaden på Esplanade i Riga

Denna resa var en pressresa. Bilderna, tankarna och åsikterna är som vanligt våra egna.

© 2018 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.