Meny Stäng

Rese- och campingmässor 2016

Vad är ett bättre sätt att förbereda sig för campingsäsongen och kommande resor än att kika runt på inspirerande rese- och campingmässor? Just nu, under februari och mars, duggar mässorna tätt. Och om du har lust kan du fortsätta springa på mässor större delen av året… Vi listar alla Sveriges (nåja, de flesta i alla fall) mässor som handlar om resor, äventyr, friluftsliv, camping, husbilar och båtar. Planerar du att besöka några av dem? Har vi missat någon?

6-14 feb: Båtmässan, Göteborg

Båtmässan i Göteborg anordnas på Svenska Mässan. Här möter över 300 utställare, 100-tals båtar, 1000-tals tillbehör och olika aktiviteter som surfsimulator och stand up paddle boarding.

11-13 feb: Utlandsstudiemässa Study Abroad

Mässan Study Abroad är för dig som vill studera utomlands och den arrangeras på tre olika orter: den 11 februari i Malmö, den 12 februari i Göteborg och den 13 februari i Stockholm.

13 feb: Travel & Taste, Örebro

Travel & Taste träffar du utställare som serverar smaker och upplevelser från hela världen. Med ”Travel & Taste-passet” samlar du dessutom på dig stämplar och kan vinna fina priser.

13-14 feb: Grekland Panorama, Stockholm

För tredje året i rad kommer Grekland och Cypern till Globen, med Grekland Panorama. Det blir två dagar med resmål, gastronomi och kultur från de båda länderna!

18-21 feb: Caravan Stockholm

Under fyra intensiva dagar sätts den mobila livsstilen på kartan under Caravan Stockholm i Kistamässan. På mässan hittar du husbilar, husvagnar, destinationer och tillbehör. Dessutom blir det husbilsskola, föreläsningar och uppträdanden.

4-13 mars: Allt för sjön, Stockholm

Skandinaviens största båtmässa Allt för sjön arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här hittar du olika sorters båtar, tillbehör, shower och underhållning för barnen.

11-13 mars: Vildmarksmässan, Stockholm

Vildmarksmässan arrangeras i Stockholmsmässan i Älvsjö och här hittar du utställare inom friluftsliv, resor & turism, actionsport, sportfiske och naturfoto. Dessutom blir det föreläsningar och aktiviteter som fotoskola och cykelarena.

9 april: Resemässan Visby

På Congress & Event i Visby arrangeras Resemässan Visby. Mässan bjuder på utställare, föredrag och tävlingar.

9 april: Sörmlands Motorsalong

Sörmlands Motorsalong i Nyköping hittar du både nya och begagnade motorfordon: MC, båtar, husbilar, släp och tillbehör.

6-7 maj: Hus på Hjul, Norrköping

Förra året var det premiär för Hus på Hjul på Bråvalla flygfält. I år är det dags igen, för mässa, stor privatmarknad med försäljning av husbilar och husvagnar samt en veteranutställning med campingklassiker.

13-15 maj: Stockholm Travel Show

Resemässan Stockholm Travel Show anordnas på Djurgården och här kommer du möta ett 100-tal utställare med fokus på resor och livsstil.

26-29 maj: Fritidsmässan, Kristinehamn

Sista helgen i maj anordnas Fritidsmässan i Kristinehamn i samband med stadens marknad/festival Fastingen. Mässan handlar om fritid och har fokus på husbilar och husvagnar.

6-14 aug: Stora Nolia, Piteå

Mässan Stora Nolia ställer ut så mycket husbilar och husvagnar att bara Elmia-mässan är större. Dessutom finns det en utställning om fritid och vildmarksliv.

7-11 sep: Elmia Husvagn Husbil, Jönköping

Elmia Husvagn Husbil är Sveriges största mässa för campingfordon, och i år förlängs mässan så att den blir fem dagar lång. På mässan visas det mesta på marknaden upp för de 35 000 besökarna!

1-2 okt: TUR Stockholm

TUR Stockholm arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre och bjuder på utställare inom resebranschen, reseberättelser i föreläsningsform och tävlingar där du kan vinna resor.

Resemässan Matka - blomsterhunden fanns i Bilbaos monter

Resemässan Matka i Helsingfors – blomsterhunden fanns i Bilbaos monter