Meny Stäng

Hitta restips och ställplatser på bloggen

Efter att vi bytte tema på bloggen har vi också arbetat lite med bloggens struktur, så att det ska bli lättare att till exempel hitta restips och ställplatser. Idag tänkte vi förklara lite bättre  hur, och vad, du kan hitta här på bloggen. Vi har också några olösta problem efter bytet av tema, och nu tar vi chansen att fråga ifall det möjligtvis finns någon som har några tips eller idéer …

Så hittar du på bloggen

Längst upp i bloggens vänstra hörn (eller kanske högra om du tittar på en mobiltelefon) hittar du ”Meny”. Om du klickar på den får du upp en meny med ett antal huvudrubriker. Under ”Om oss” kan du läsa mer om våra resor, vår husbil och vår husbåt.

Under ”Restips” hittar du våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder under varje land, berättar lite om platsen, anger årtal när vi var där och länkar till relevanta blogginlägg.

Under ”Ställplatser” har vi på samma sätt listat ställplatser, campingar och fricampingar som vi har besökt, från norr till söder under varje land. Kika gärna runt om du vill hitta restips och ställplatser inför eller under en resa!

Restips och ställplatser

Problem på bloggen efter temabyte

Att byta tema är enkelt – det är egentligen bara ett klick – men det blir ofta en hel del efterjobb för att allting ska se bra ut och fungera som det ska. Vi tror att vi har fixat det mesta nu, men vi har fortfarande kvar fyra problem som vi inte lyckats lösa. Detta är inga enkla frågor, men vi tar chansen att fråga ifall det finns någon läsare som är kunnig i WordPress eller kanske haft liknande erfarenheter. Vi kan berätta att vi har en egen installation av WordPress (version 4.4.2) på en egen domän och använder temat Hoffman.

  1. När man är inne på någon av de statiska sidorna på bloggen (under menyn) kan man klicka på valfri bild och få upp den i full storlek. Men när man är i ett inlägg går det inte att klicka på bilderna och få upp dem större, trots att de är i samma storlek som bilderna på de statiska sidorna… Varför och hur kan man lösa det?
  2. För några enstaka användare med iPad (inte för de flesta dock) är bilderna på bloggen ordentligt suddiga. De som har problem har moderna iPads och snabb internetuppkoppling. Problemen började när jag ändrade temat… Vad kan detta bero på?
  3. När jag lägger in en video (med kod) i ett blogginlägg händer något konstigt med responsiviteten för mobiltelefon. Det är som att filmen är för stor när den visas på en telefon och texten krymper ihop till en smal stapel… Hur löser man detta?
  4. Jag har ändrat strukturen en del på sidorna och vill göra så att vissa av de tidigare adresserna leder till de nya. Jag har laddat hem pluginet ”Quick Page/Post Redirect”, men får det inte att fungera. D.v.s. trots att jag lägger in den gamla länken och vart den ska skicka vidare så fungerar det inte. Vad gör jag för fel?
Det finns lite utmaningar att lösa efter bytet av tema på bloggen. Om någon har tips är vi förstås oerhört tacksamma!

Det finns lite utmaningar att lösa efter bytet av tema på bloggen. Om någon har tips är vi förstås oerhört tacksamma!