Meny Stäng

Sommarsemester i Polen

Igår kom vi hem från en veckas sommarsemester i Polen. Vi har haft en väldigt skön och avkopplande vecka tillsammans med våra vänner. Här kommer några bilder som vi inte hunnit visa, samt lite tips till dig som också skulle vilja sommarsemestra i Polen.

Bra avslutning på vår semester

Vi har alltså tillbringat en vecka i Polen tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, som har en semesterlägenhet där. Du minns kanske att det blev lite onödigt dramatiskt när Peter och Lennart skulle ut och segla katamaran? Som tur är fick de revansch!

Vi köpte nya fästanordningar till masten i Gdynia och när masten var monterad gav de sig av på nytt. Den här gången blåste det ganska bra och och de fick rejäl fart under en lyckad katamarantur!

Segla katamaran
Peter och Lennart under en ny (lyckad!) katamarantur

Vi hann också med en sista, väldigt trevlig, middag tillsammans med Beatas syster och hennes lilla familj. Trots att familjen inte pratar engelska (och trots att vår polska är väääldigt begränsad) har vi trevligt varje gång vi ses, med hjälp av gester och Beatas översättningar.

Middag i Polen
Helena, Lennart, Beata och Beatas systers familj vår sista kväll i Polen

Varför sommarsemester i Polen?

Den här gången hälsade vi på våra vänner Lennart och Beata i Polen, men vi har också flera gånger varit här på egen hand i vår husbil. Vi tycker att den polska kusten passar fantastiskt fint för en sommarsemester. Här är fem anledningar att semestra vid den polska kusten på sommaren:

  1. Det är nära – Du kan flyga billigt med Ryanair från Skavsta till Gdansk eller så kan du ta med bilen/husbilen på färjan från Nynäshamn, Karlskrona eller Ystad.
  2. Det är billigt – Restaurangbesök kostar ofta bara hälften av vad det kostar i Sverige. En stor stark på restaurang kostar 15 – 25 kronor.
  3. Stränderna är fantastiskt fina – Sandstränderna är långa och du kan välja mellan exklusiva Sopot, landtungan Hel eller otaliga mindre ställen som Rewa eller Dziwnow.
  4. Det finns gott om campingar – Campingarna är prisvärda och ligger överallt längs den polska kusten, vi har skrivit om de campingar vi har besökt.
  5. Det finns mycket att se – Du kan till exempel se dig om i den historiskt intressanta staden Gdansk, charmiga Gdynia eller besöka borgen Malbork.

Finns det någon anledning att inte sommarsemestra i Polen då? Ja, det skulle väl kanske vara vädret i så fall. Om man har tur är det fantastiskt fint och varmt på sommaren, men det är lite som i Sverige – om man har otur kan det regna och bli småkallt.

Sommarsemester i Polen
Härlig sommarsemester i Polen, vid stranden i Gdynia
Dimma
En kväll kröp dimman långt ner i dalarna i Mechelinki – nästan så att det såg overkligt ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev