Meny Stäng

Lyxigt Hotell på Malta – Fortina Spa Resort

Waow, vilket lyxigt hotell på Malta! Vår sista natt på Malta flyttade vi från ön Gozo till ett lyxigt hotell på Malta. Fortina Spa Resort ligger i Sliema, inte långt från Valletta. Vad är lyx? Kan det vara att bo i ett riktigt modernt rum, och ha en balkong som löper runt hela rummet, med utsikt över hela huvudstaden? Följ med till ett lyxhotell på Malta!

Hotell på Malta with a view

När vi kom in på vårt rum på 12:e våningen på Fortina Spa Resort i Sliema trodde vi inte att det var sant. Först såg vi utsikten från fönstret. Sedan upptäckte vi att vi hade en enorm balkong som sträckte sig runt hela hotellrummet. Vi kunde verkligen se precis hela huvudstaden Valletta. Det går faktiskt inte riktigt att förklara det här – men kolla gärna in Peters film!

Fortina hotell
Helt ok utsikt från hotellrummet!!!
Malta by night
Malta by night

Spa – kanske till och med på rummet?

Som hörs på namnet är Fortina Spa Resort ett spa-hotell. Vi bodde bara på hotellet en natt, så vi hann inte testa, men du kan läsa om spa-avdelningen hos Liniz Travel & Lifestyle.

Det finns också rum där man har eget spa på rummet. Om du scrollar neråt lite i reportaget hos Matochresebloggen kan du se hur de här rummen ser ut. Jag skulle dock alla gånger välja vårt moderna och nyrenoverade rum på 12:e våningen framför de här lite äldre spa-rummen med utsikt mot innergården (och nej, det var ingen direkt prisskillnad).

Hotell på Malta
Poolområdet på Fortina Spa Resort och hotell på Malta

En kväll i Valletta

Hotellet har ett bra läge nära vattnet i Sliema, med närhet till restauranger, butiker och klippstränder. Om man vill ta sig till huvudstaden Valletta gör man det dagtid snabbt och enkelt med båt – på kvällar och nätter får man åka en liten omväg med taxi.

Vad gjorde vi vår sista kväll? Vi åkte in till Valletta och åt middag på restaurangen Palazzo Preca, där vi fick en riktigt god middag. Hade vi bara inte varit så trötta hade vi hängt på barerna ett tag efter det – stämningen i Valletta på kvällen är verkligen inbjudande!

Pallazzo Preca
Fårostsallad på Palazzo Preca – den maltesiska fårosten är to die for
Valletta Malta
Mysiga gränder och uteserveringar överallt
Valletta
Killen i den här baren såg glad ut när jag fotograferade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev