Meny Stäng

Krynica Morska – på en landtunga nära Kaliningrad

Efter besöket vid de Masuriska sjöarna rullade vi till en smal liten landtunga längst upp i nordöstra Polen. Landtungan heter Mierzeja Wislana på polska och den största staden här heter Krynica Morska. Landtungan (eller näset) fortsätter sedan in i den ryska enklaven Kaliningrad. Vi har kikat på den här landtungan på kartan förut och varit lite nyfikna. Vad kan man hitta här tro …?

Från de Masuriska sjöarna till Krynica Morska

Vi körde från Mikolajki till Krynica Morska, delvis på ganska små och dåliga vägar. När vi närmade oss landtungan hade det blivit tidig kväll och vi undrade om vi skulle hitta någon plats för natten. När vi kom fram till Camping Gallus undrade vi försiktigt om de hade någon plats åt oss. ”You can have a look”, tyckte tjejen vid entrén och tittade tveksamt på vår husbil.

När vi kom in på området förstod vi vad hon menade. Campingen var stor, men brant, brant sluttande i alla riktningar och fylld av träd, husvagnar och tält i en enda röra. Det gällde bara att försöka tränga sig in någonstans! Och japp, vi lyckades faktiskt. Även om det innebar att Peter fick backa in på en uppförsbacke där vi bara precis fick plats …

Resväg Krynica Morska

Kaliningrad är en exklav till Ryssland, men kan ses som en enklav inom EU

Camping Krynica Morska

Vi lyckades hitta en liten (väldigt sluttande!) plats åt FREEDOM

Vackra stränder

Från campingen kan man gå rakt ner till stranden, på utsidan av landtungan. Den långa sandstranden är fantastiskt vacker med ljus finkornig sand. Här ligger också flera små barer och strandserveringar. Varmt och skönt i luften, men lite kyligt i vattnet …

Krynica Morska

En mamma med ett litet barn har slagit sig ner vid en fiskebåt

Krynica Morska Polen

En liten familj vid en av strandserveringarna

Krynica Morska – en mysig sommarstad

Krynica Morska är, enligt Wikipedia, Polens befolkningsmässigt minsta kommun. Det vi såg var en somrig semesterort med hotell, restauranger och barnaktiviteter. Härifrån kan man också ta båtturer åt olika håll. Vi nöjde oss med en glass i solen och en promenad i hamnen!

Krynica Morska

Hamnen i Krynica Morska

Piaski – så nära Kaliningrad vi kommer

Även om vägarna är slingriga (och bitvis riktigt dåliga!) var vi nyfikna och ville ta oss längre ut på landtungan. Dagen efter fortsatte vi ut till den lilla byn Piaski. Här hittade vi en originell liten hamn, några små hotell och restauranger samt en camping. Sedan tog vägen slut. Närmare Kaliningrad kom vi helt enkelt inte …

Piaski

Kolla in spejaren i masten på segelbåten … och benet vid livbojen! Och varför har man staplat träet sådär så att det liknar lappkåtor …?

Nästan i Kaliningrad

Strecket på GPS:en markerar var Polen slutar och Kaliningrad börjar

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.