Meny Stäng

Skaldjursbuffé på Grand Hotel i Stockholm

I lördags avnjöt vi skaldjursbuffé på Grand Hotel i Stockholm, tillsammans med Peters son Robin, hans fru Alexandra och deras vänner Robin och Elin. Det har länge varit en ”tradition” för oss att besöka Grands skaldjursbuffé sisådär vartannat år, och några i släkten brukar alltid boka ett gäng biljetter till nästkommande år. Nu ska vi visa några bilder från den läckra buffén. Fantastiskt gott förstås, men ändå var vi inte riktigt, riktigt nöjda.

Njuta av Skaldjursbuffé på grand

Man går ju till Grands skaldjursbuffé för att frossa i skaldjur. Här hittar man de flesta skaldjur man kan önska: räkor, kräftor, havskräftor, krabba, kungskrabba, hummer, ostron, blåmusslor, pilgrimsmusslor och knivmusslor. Dessutom finns lax i olika former och gott om olika maträtter med skaldjur: sallader, soppor, omeletter, patéer och röror.

Vi njöt naturligtvis av allt det goda, och ändå var vi en aning besvikna. Vi har ju varit här förut, och vi tyckte att det blivit sämre; både mindre utbud av maträtter jämfört med tidigare år och aningen sämre kvalitet på skaldjuren. Det var långt ifrån dåligt, men man betalar för att det ska vara perfekt och det tyckte vi inte att de levde upp till i år. Trots det: väldigt gott!

Skaldjursbuffé på Grand Hotel

Ostron, laxtartar, havskräfta, pilgrimsmussla, räkor, blåmussla, kungskrabba och sallad Nicoise med Albacoretonfisk

Musslor

Peters har fyllt sin tallrik med ostron och musslor!

Hummer

Havkräftstjärt med jordärtskocka, kräft- och räkskagen med kryddost, hummerpaté, västerbotten royal med sikrom, ugnsbakad lax med gurksalald och, förstås, hummer

Flambering

Kocken flamberar räkor

Frossa i Efterrätter

Ingen av oss är något stort fan av efterrätter, men jag måste erkänna att jag ändå inte kunde motstå efterrätterna på Grand Hotel. Mina absoluta favoriter blev två efterrätter med smak av citron: en liten citronkaka och en mousse som kallades kalamansikräm. Peter var dessutom förtjust i chokladtårtan som serverades med färska bär.

Grand hotel efterrätt

Panna cotta i små glas och en bärtårta

Chokladtårta med bär

Chokladtårta med bär

Efterrätt Grand Hotel

Massor av goda efterrätter!

Efterfest

Efter besöket på Grand Hotel förflyttade vi oss hem till Robin och Alexandra för efterfest med bubbel och whiskey. Vilken eftermiddag och kväll!

Efterfest

Peter, Robin, Elin, Alexandra och Robin (vid sitt älskade mixerbord)

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.