Meny Stäng

Viltmeny på Skänkstugan i Täby

Igår var det Alla helgons dag och vi besökte kyrkogården tillsammans med min (Helenas) familj, för att sedan avnjuta en viltmeny på Skänkstugan i Täby. Idag blir det alltså lite matbilder, och så ska vi samtidigt (otippat nog) fördjupa oss lite i kemiska grundämnen. Eller nåja, vi kommer hålla oss ganska ytligt till ämnet …

Alla helgons dag med familjen

Igår var det Alla helgons dag och vi besökte min pappas grav i Täby tillsammans med närmaste familjen. Sedan blev det familjemiddag på restaurang Skänkstugan, vilket nästan blivit en tradition för oss på Alla helgons dag. Vi skrev faktiskt om vår Allhelgona-middag på Skänkstugan i Täby förra året också.

Viltmeny på Skänkstugan i Täby

Det fanns mycket på menyn som såg gott ut, men flera av oss valde restaurangens ”viltmeny”. Till förrätt serverades vi hjortfilé och vildsvinspastrami med syltade kantareller och pepparrotskräm. Därefter var det dags för renfilé med ugnsbakade rotfrukter och potatiskrokett. Sist men inte minst fick vi en liten, men riktigt god, efterrätt med inlagda päron och mascarponekräm. En riktigt, riktigt god meny, även om någon tyckte att renfilén hade kunnat vara lite mörare.

Hjortfilé och vildsvinspastrami

Hjortfilé och vildsvinspastrami

Renfilé

Renfilé med ugnsbakade rotfrukter och potatiskrokett

Inlagda päron med mascarpone

Inlagda päron med blåbär, mascarponekräm och hackade jordnötter

Lokala ölsorter – och svenska grundämnen

Vi beställde in lokal öl från mikrobryggerier, dels från Nynäshamns ångbryggeri och dels från det ännu mer lokala Roslags Näsby Byggeri. Själv drack jag Indianviken Pale Ale, som var riktigt god och smakrik!

På tal om ölen Ytterby fick jag förresten lära mig av min bror att inte mindre än nio (!) grundämnen har upptäckts i Ytterby gruva på Resarö i Stockholms skärgård. Imponerande måste man säga! Ämnena har dessutom ganska roliga namn som alla anknyter till antingen Ytterby (som yttrium, ytterbium och terbium), Stockholm (holmium) eller Skandinavien (skandium). Kanske hade du full koll på detta, men jag lärde mig något nytt!

Ytterby öl

Indianviken Pale Ale, Pickla Pils och Ytterby India Pale Ale

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.