Gillar du att ge dig av till äventyrliga resmål? På den här sidan samlar vi tips och idéer om resmål som erbjuder det där lite extra, samt länkar till inspirerande och informativa inlägg om allt från spännande kultur till dramatisk natur.

Dramatiska berg

Gorges du Verdon

Dramatiska berg finns på många håll i världen. Vi har fascinerats av de branta bergsvägarna i Albanien, Frankrike och Korsika samt av Alperna och av sockertoppsbergen i Vietnam.

spännande Grottor

Stalagmiter och stalagtiter som speglar sig i en underjordisk sjö

Grottor kan vara fascinerande med otaliga rum samt stalagtiter och stalagmiter.

Vackra Nationalparker

Plitvice

Det finns gott om nationalparker runt om i världen med höga berg, sjöar och vattenfall. Vi har bland annat besökt vackra nationalparker i Kroatien och på Nya Zeeland.

Coola Ökenlandskap

Öknen är en speciell plats att uppleva! Vi har haft fascinerande upplevelser av öknen i Egypten och i Marocko. I Europa kan man i alla fall få se en väldigt stor sanddyn.

Geotermisk aktivitet

Om man vill uppleva geysrar och vulkaner är både Island och Nya Zeeland bra alternativ. I båda dessa länder bubblar och pyser det lite varstans.

Intressanta naturfenomen

Glaciärsjö Nya Zeeland

Naturen har förstås ännu mer att bjuda på! Vi har bland annat upplevt en fascinerande glaciär i Nya Zeeland och den speciella källan ”Blue Eye” i Albanien.