Gillar du segling och båtturer? På den här sidan samlar vi tips och idéer om segling, samt länkar till inspirerande och informativa inlägg om allt från platser som du kan uppleva med båt till olika spännande aktiviteter som innefattar aktiviteter till sjöss.

Segling med segelbåt i Sverige

Segelbåt Gratia

Att segla är en upplevelse, oavsett om det är en större eller mindre båt, i Sverige eller utomlands. Vi har bland annat provat på att vara besättning på skolfartyget Gratia.

Segling med segelbåt utomlands

Mary af Rövarhamn

Vi har inte ännu varit på segelsemester utomlands, även om vi gärna skulle vilja. Vi har däremot träffat och intervjuat flera erfarna seglare. Vi har också skrivit ett inlägg om möjligheterna att chartra eller hyra segelbåt utomlands.

Segling med katamaran

Segling i Polen

Vi har vänner som har en katamaran vid kusten i Polen och vi har också hängt med på turer med katamaraner i Asien. Härligt!

Motorbåtar

Motorbåtar finns i alla möjliga storlekar och prisklasser. Många gånger passar det perfekt att hyra en liten motorbåt för en dagstur på semestern.

Surfing

Kitesurfing

När det gäller surfing finns flera alternativ. Vindsurfing, vågsurfing eller kite-surfing – vad väljer du?

Kanot, gummibåt och trampbåt

Kanottur i Abel Tasman Nya Zeeland

Att glida fram i en enkel båt, som en kajak, kan vara ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Vi har paddlat eller trampat oss fram i olika länder.

Organiserade båtturer

Båten Kleopatra i hamn på ön Solta

Ibland är det skönt att hänga med på en guidad båttur. Det blir nästan alltid en annan upplevelse att se en plats från vattnet.

Kryssning i Östersjön

Viking Line kryssning

Kryssa till Finland, Estland eller Lettland! Ibland kan en kryssning i närområdet bli ett välkommet avbrott i vardagen.

Medelhavskryssning

Ombord på Freedom of the Seas

På en Medelhavskryssning får du både livet ombord på kryssningsfartyget och möjlighet att kliva av på olika destinationer. Vi har kryssat med Freedom of the Seas, från Royal Caribbean.