Reseplanering handlar både om att planera själva resan och att planera för bortovaron hemifrån – åtminstone om du planerar att vara borta länge. Här har vi samlat lite information och tips för dig som ska planera en resa, oavsett om den är lång eller kort.

Budget och försäkring

Först och främst gäller det att ha en budget för att resa och en försäkring som täcker eventuella missöden. Här har vi samlat lite tips på hur du får råd att resa, och hur du kan undvika att resan blir onödigt dyr.

Checklistor och förberedelser

Ibland kan planering av en resa handla minst lika mycket om planering för bortovaron, inte minst om du planerar en långresa. Här har vi samlat lite tips på sånt som är bra att tänka på innan du reser iväg.

Inspiration och reseinformation

När man ska planera en resa letar man förstås både efter inspiration och efter praktiska tips. Det finns massor av resesajter, forum och bloggar på nätet där du kan hitta en massa matnyttigt inför resan.

Bila/husbila i Europa

Att resa med bil eller husbil är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa. Du är fri att resa vart du vill och kan ändra rutt längs vägen. Här har vi samlat tips på sånt som är bra att tänka på när du håller på med din reseplanering:

Campingar och ställplatser