Reseplanering handlar både om att planera själva resan och att planera för bortovaron hemifrån – åtminstone om du planerar att vara borta länge. Här har vi samlat lite information och tips för dig som ska planera en resa, oavsett om den är lång eller kort.

Budget

Först och främst gäller det att ha en budget för att resa. Här har vi samlat tips på hur du får råd att resa, och hur du kan undvika att resan blir onödigt dyr.

Gucci Milano

Försäkring och säkerhet

Man ska inte oroa sig i onödan, men samtidigt är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika onödiga risker. Om olyckan ändå skulle vara framme är det viktigt att ha rätt försäkring.

Föreränning i Nya Zeeland

Checklistor och förberedelser

Ibland kan planering av en resa handla minst lika mycket om planering för bortovaron, inte minst om du planerar en långresa. Här har vi samlat lite tips på sånt som är bra att tänka på innan du reser iväg.

Inspiration och reseinformation

När man ska planera en resa letar man förstås både efter inspiration och efter praktiska tips. Det finns massor av resesajter, forum och bloggar på nätet där du kan hitta en massa matnyttigt inför resan.

Resa i världen

Bila i Europa

Att resa med bil är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa. Du är fri att resa vart du vill och kan ändra rutt längs vägen. Här har vi samlat tips på sånt som är bra att tänka på.

Polska vägar

Husbila i Europa

Ett ännu mer fantastiskt sätt att resa, enligt oss, är att resa med husbil. Förutom att man kan köra vart man vill har man alltid både sovrum och kök med sig.

Köra husbil på Korsika

Campingar och ställplatser

När man reser med husbil, husvagn eller med bil och tält är det bra att veta var man kan hitta ställplatser och campingar.

Ställplats Portugal