Meny Stäng

Junibacken Stockholm med barnbarnen – Tant Anna går i barndom

Annons

Gästskribent: Anna Nilsson Spets

Alltså, som farmor får man ibland gå tillbaka till barndomsstadiet, både på gott och ont. Mest gott.  

Läs mer

Konst i Stockholms tunnelbana – 16 stationer att upptäcka

Annons

Varför inte spana in konst i Stockholms tunnelbana? Faktum är att tunnelbanan i vår huvudstad sägs vara världens längsta konstutställning – hela 110 kilometer lång. Vi har gjort en konstrunda och kan tipsa om 16 stationer som du inte vill missa.

Läs mer

Att besöka Monet’s Garden – en härlig konstupplevelse

Annons

Att besöka Monet’s Garden är en härlig konstupplevelse. Vi besökte den här digitala konstinstallationen i Stockholm, där den kan ses just nu. Senare kommer den kunna ses i Malmö.

Läs mer

Nordiska museet 150 år – Jubileumsbro och nya utställningar

Annons

Nordiska museet i Stockholm fyller 150 år, och detta firas bland annat med en jubileumsbro och nya utställningar. Vi var på plats under invigningen och kan berätta om museets nyheter.

Läs mer

Halloween på Gröna Lund 2023 – premiär fredag 13 okt

Annons

Idag, fredagen den 13 oktober, är det premiär för Halloween på Gröna Lund 2023. Årets Halloween bjuder på massor av pumpor samt en nyhet i form av ”Obscura” – där besökarna blir inlåste i totalt mörker.

Läs mer

Museer i Stockholm – guide till stadens bästa museer

Annons

Varför inte besöka några museer i Stockholm? Sveriges huvudstad är en av världens mest museitäta städer och utbudet av museer är stort oavsett om du föredrar historia, vetenskap, kultur eller kanske konst.

Läs mer

Östasiatiska museet i Stockholm – Japan, Kina, Korea

Annons

Östasiatiska museet i Stockholm är ett kulturhistoriskt museum med fokus på Japan, Kina och andra delar av Ostasien. Förra helgen var vi här för första gången och kollade in utställningarna.

Läs mer

ArkDes – museum för arkitektur och design

Annons

ArkDes är ett museum i Stockholm med inriktning på arkitektur och design. Detta museum hade vi dålig koll på, innan vi besökte det nu i helgen. Ett intressant besök, och dessutom pluspoäng för fri entré!

Läs mer

Moderna museet i Stockholm – konst på Skeppsholmen

Annons

Moderna museet i Stockholm är ett museum för modern och samtida konst, som ligger på Skeppsholmen. Dessutom finns Moderna museet i Malmö. Vi spanade in konsten i Stockholm och delar med oss av våra upplevelser.

Läs mer

Scandic Victoria Tower – bo i ett torn i Kista

Annons

Scandic Victoria Tower är ett hotell som ligger strax intill Kistamässan i Stockholm. Trots att vi bor relativt nära så tog vi in här under husbilsmässan ”Frihet på hjul”. Här kommer vår hotellrecension!

Läs mer