Meny Stäng

Bo i husbil – hur funkar det?

Bo i husbil, hur funkar det? Vi har knappt tänkt tanken men vi älskar vår husbil, så varför inte? Vi har läst om ett par som sagt upp lägenheten och planerar att bo i sin husbil, och då är det klart att tankarna börjar snurra.

Kan man bo i husbil?

Idag läste vi på Husbilsklubben om ett par som har sagt upp lägenheten och planerar att bo i husbil. De berättade om alla samtal de haft med Skatteverket och alla möjliga andra myndigheter. (Jaha, ska ni skriva er på en camping? Nehej inte det? Flytta runt …?) Hmm, detta var visst krångligt för Skatteverket, men inte desto mindre så är de på väg ut till husbilen! Låter supermysigt!

Skaffa en husbil till?

Kanske borde man skaffa en husbil till?? Jag menar, folk har ju två hus, så varför inte två husbilar? Man kan bo i den ena året runt och ha den andra som ”sommarstuga”. Om man ställer den på en camping i Stockholm kanske man till och med hamnar mer centralt än man bor idag? Man vill ju ha nåt stort om man ska bo där året runt, men det går ju bra om man säljer lägenheten …

Paret på Husbilsklubben hade skaffat en Concorde (de är inte små!!). En annan variant är ju någon amerikansk sak med ”slide outs” … Vad tror du?

slide-out
Amerikansk husbil med slide-outs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev