Om man vill komma ut i naturen, utan att åka så långt ifrån Stockholm, kan vi verkligen rekommendera Gålö. Gålö havsbad ligger ca 3,5 mil söder om Stockholm, i Haninge kommun. Här finns en fin camping och möjlighet att promenera i skogen, fiska, bada och åka skidor, beroende på årstid förstås. Enligt informationsbroschyren kan man också hyra cykel, båt eller häst.

”Lilla Gålöslingan” i Gålö

Vi gick ”Lilla Gålöslingan” två dagar i rad. Detta är 4,5 kilometer lång promenadväg, vilket låter som en ganska enkel match. Vi ska inte påstå att det var överdrivet utmanande, men det var definitivt en promenad i terräng.

Natur i Gålö

Man fick klättra uppför klippkanter, hoppa över stockar, huka sig under trädgrenar och balansera bland rötter och stenar. Så det blev en ganska bra motionstur i alla fall! Hela tiden fick vi gå genom vacker natur och väldigt ofta längs vattnet, med fantastisk utsikt.

Gålö

Svamp, bär och ormar

Vi gjorde flera trevliga och några mindre trevliga fynd i skogen. Till de trevliga fynden kan vi räkna kantareller, Karl Johan-svamp och blåbär. Älskar att göra såna fynd! Till de mindre trevliga fynden räknar jag två huggormar och tre fästingar. Ormar gillar jag inte, men de låg väldigt stilla och verkade ointresserade av oss, så det var egentligen bara att passera.

Vi såg också en hare i skogen. Däremot mötte vi inga människor. Det är förstås skillnad på högsäsong, men just nu kändes det som att vi hade naturen för oss själva. Detta var en väldigt fin promenad genom vacker natur, som vi absolut kan rekommendera om du kommer hit!

Gålö

Gålö havsbad och camping

Vi står på campingen med husbil, men det finns också stugor för den som föredrar det. Man står man fint på gräs, och härifrån har man nära till strand, natur, servicehus och reception. Det finns el på de flesta ställen vad vi kan se, och även vatten.

Vi kom fram till campingen efter att receptionen stängt, men vi ringde på vägen och då löste sig det hela genom att personalen la en nyckel i brevlådan. Det innebär att vi kommer åt både el och servicehus. Det verkar som att det även kan finnas restaurang här om man kommer på högsäsong, men nu är inget sånt öppet.

Gålö havsbad och camping
Gålö havsbad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev