Meny Stäng

Ryska inför resan

Vi har börjat plugga ryska inför resan … igen. Vi gick en kvällskurs på Folkuniversitetet tidigare, som en förberedelse inför vår resa med Transsibiriska järnvägen. Och det var ett klokt val! Även om man inte hinner lära sig så mycket på en kvällskurs, så hade vi stor nytta av det lilla vi lärde oss!

De ryska bokstäverna

När man har lärt sig bokstäverna kan man läsa skyltar, och då upptäcker man plötsligt fascinerat att det står ”Moskva” eller ”biljett”. Nyttan av att kunna hälsa, tacka eller fråga efter vägen är ju också ovärderlig …

Nybörjarnivå

Och nu är det alltså dags igen! Vi ska till Ukraina över jul och nyår och kommer att behöva våra ryskakunskaper igen. De pratar visserligen ukrainska, men ryska fungerar bra. Avancerad nivå? Nej, nej, såhär lät det i vårt kök igår kväll när vi började att repetera från första kapitlet (fast på ryska):

– Är där hus?
– Nej, där är inte hus. Där är buss.
– Ja, där är buss

ryska

Prenumerera på vårt nyhetsbrev