Meny Stäng

Dagen då Kina går om västvärlden

Vi har förmånen att bo i ett land med hög standard och goda levnadsvillkor. I västvärlden har vi kanske vant oss vid att det är så – att vi är rika och andra är fattiga. Men alla kulturer har ju, genom historien, haft sina uppgångar och sina fall.

Indier och kineser

Indier och kineser visar ofta på en otrolig arbetsförmåga när det gäller allt från arbetaryrken till akademiska bedrifter. Vi i västvärlden vill helst bara jobba åtta (eller sex) timmar och sen vill vi smutta på en drink eller åka på semester. Så när är det vår tur … att halka efter?

Hans Rosling om Asiens uppgång

Hans Rosling är professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han har klurat lite på det där och här tar han statistiken till hjälp för att tala om när indierna och kineserna kommer ikapp, exakt på året, månaden och dagen … Vad tror du, har han rätt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev