Meny Stäng

Montering av solpanel

Annons

Vi har haft en riktig ”meka bil”-helg. I lördags åkte vi till Peters bror Dennis för att montera solpanel tillsammans. De har köpt en likadan solpanel som vi till sin husbil, så vi tänkte att vi kunde hjälpas åt.

Solpanel

Nu har vi äntligen köpt solpanel till husbilen! Detta är en 100 watts solpanel och vi fick betala 4900 kr på Blocket. När det var dags att montera panelen körde vi ut till Peters bror Dennis som också skulle montera solpanel, och jobbade tillsammans. Här bilden nedanför ser du Freedom parkerad bredvid Dennis och Lottas husbil. (Ja, det är skit på vindrutan … vi tvättade den på söndagen!)

Solpanel
Husbilar

Montera solpanel

Sedan var det dags för Peter och Dennis (bilden) att klättra upp på varsitt husbilstak och montera solpanel. De skruvade fast solpanelerna, men observera att vi efteråt fått veta att man kanske borde gjort på annat sätt, så kolla upp detta!

Vi blev tvungna att dra kablarna ganska långt på vår husbil för att de skulle kunna gå ner genom taket rakt ovanför batteriet. Egentligen bör man kanske dra kortare väg för att minska energiförlust.

Montera solpanel

Solpanelen på plats

Här kan du se vår solpanel på plats. Vi har satt den längst bak, och kablarna löper framåt genom en elskena. Därifrån går de ner till sensorn och till batteriet. Helt underbart att den är på plats!

Solpanelen på husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev