Meny Stäng

Att sola stående – strandliv i Polen

Själv tycker man ju att det är ganska skönt att ligga och lata sig på stranden, eller kanske ligga och läsa en bok. I Polen (och andra öststater) ska man däremot inte vara förvånad om man ser folk som solar stående …

Bättre solbränna

Första gången vi såg många som solade stående var på stranden i Ukraina, men det är alltså inte helt ovanligt i Polen heller. Så varför solar man stående då? Ja, jag vet egentligen inte. Kanske för att få en bättre och jämnare solbränna? Själv kommer jag ändå fortsätta att sola sittandes eller liggandes, helt enkelt eftersom det är mer bekvämt …

På stranden Polen
Peter ligger och läser på stranden i Polen

Surfers Paradise i Polen

Nu har vi förflyttat oss en liten bit västerut från Sopot och dess nattklubbar, till en lång landtunga som sticker ut från fastlandet. Här finns massor av campingar, och ändå var det nästan hopplöst att hitta en ledig plats.

Men nu har vi trängt in oss på en camping, som ligger alldeles intill stranden. Väldigt många surfare kommer hit, men det är också skönt att bara ligga i det långgrunda varma vattnet och plaska.

Surfers paradise Polen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev