Meny Stäng

Intryck från Polen – tankar efter Polensemestern

Vi har nu spenderat två veckor i norra Polen med husbil. Vi har hängt i exklusiva Sopot, utforskat den vackra staden Gdansk och slappat på sandstränderna längs den långa landtungan Hel. Det här är våra sammanfattande intryck från Polen.

Några intryck efter vår semester i Polen

Här har vi samlat några reflektioner och intryck efter att ha semestrat i Polen.

  • Det är nära – Polen ligger nara en färjetur bort från Nynäshamn, Karlskrona eller Ystad. Det är enkelt att resa över och man kan ta med sig bilen.
  • Det är billigt – Mat, öl, vin och campingar finns för ungefär halva priset jämfört med Sverige.
  • Stränderna är fantastiskt fina – Vi har nog aldrig sett så många, långa och fina sandstränder som i Polen. Dessutom kan man ibland få se människor sola stående.
  • Vägarna är dåliga – Det tar lång tid att köra på lappade och buckliga vägar som snirklar fram genom byar. Nya fina vägar byggs överallt, men ännu finns många av de gamla kvar.
  • Lite svårt med språket – Unga människor i Gdansk och Sopot pratar bra engelska, men vuxna har läst ryska i skolan och i de östra delarna funkar nästan bara tyska (eller teckenspråk och god vilja).
  • Trevliga människor – En del blir lite rädda när vi pratar engelska, men för det mesta har vi blivit väldigt väl bemötta av hjälpsamma och gästvänliga polacker.
  • Bra mat – Kanske snarare enkelt och rejält än exklusivt, men oftast vällagat, gott och serverat i trevliga miljöer för väldigt små pengar.

Uppdatering: Vi har återvänt till Polen flera gånger efter denna resa. Landet har verkligen utvecklats, och blir bara mer och mer intressant och värt att upptäcka. Här hittar du mer tips och inspiration om Polen:

intryck från polen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev