Meny Stäng

Sopot by night – strand och nattklubb

I Sopot ligger restauranger, barer och caféer tätt, och på kvällarna är där ett konstant myller av människor upp och ner längs gatorna. På fredagskvällen tog vi en middag ute medan vi såg på folkvimlet. Sedan blev det ett besök på nattklubb.

Från Gdansk till Sopot

Nu har vi tagit oss från Gdansk, där vi firade Peters 50-årsdag, till Sopot, som är Polens mest kända badort. Sopot ligger alldeles intill Gdansk och det är alltså inte långt att köra. Man kan dock möta en del utmaningar på vägen: spårvagnar som man (om man är en husbil) knappt får plats bredvid, sniglande köer och … en bro som var så låg att vi inte kom under.

Jag lovar att vi skapade trafikkaos när vi blev tvungna att backa och vända med vår husbil FREEDOM mitt i rusningstrafiken … Människor bakom oss i kön tutade när vi stannade framför tunneln, men det stor maxhöjd 3 meter, och vår husbil är 3,10 hög, så vi hade inte så mycket att välja på.

Det var inte helt enkelt att vända, men några polska killar kom till undsättning. De viftade åt bilarna bakom och hjälpte oss in på en plan där vi kunde vända …

Spårvagn Polen

Milsvid strand

Sopot är fantastiskt fint. En milsvid sandstrand sträcker sig så långt ögat når och längs stranden trängs restauranger och barer med båtuthyrare och glassförsäljare. Grand hotell tornar upp majestätiskt och en lång pir sträcker sig ut i havet. För vår del blev det några timmars solande idag och en sen lunch med vitt vin och en caesarsallad.

Sopot strand
Peter Sopot

Dream Club

Det finns flera olika nattklubbar i Sopot, men efter att ha frågat runt lite verkade det vara Dream Club som gällde. Här hade vi en lång och rolig kväll. Sedan blev det en lång promenad tillbaka till campingen mitt i natten. Tur att promenadvägarna är riktigt fina!

Sopot nattklubb
Inne på nattklubben Dream Club i Sopot

Prenumerera på vårt nyhetsbrev