Meny Stäng

Campingland av Josefin Olevik

Nu har jag äntligen läst ”Campingland” av Josefin Olevik. Det får medges att det är helt fel årstid för en bok om camping i sommarSverige, men den har blivit liggande sedan i somras.

Fenomenet camping

Journalisten Josefin bestämmer sig för att undersöka fenomenet camping, genom att hyra en skraltig husbil och flänga runt på olika campingar en sommar. Hon har ingen relation alls till camping, eller snarare en anti-relation: hon tycker att camping verkar konstigt och udda.

Vem är boken skriven för?

Frågan är om hon är genuint intresserad eller om hon vill få sina fördomar bekräftade? Boken är till stor del en uppräkning av klassiska campingattribut: foppatofflor, förtält, dansband och storshopping på Ullared.

Josefin blir som ensam tjej en udda fågel och känner sig uttittad som ett ”djur i bur”, men man får inte heller känslan av att hon vill smälta in. Frågan är vad hon vill säga med den här boken och vem den är skriven för?

campingland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev