Meny Stäng

Marrakech – på plats i vår Riad

Det är otroligt att man kan resa från Sverige på morgonen och vara framme i Afrika på förmiddagen. Vi har hunnit installera oss på vårt mysiga hotell, eller riad som det heter här, mitt inne i Medinan (Gamla stan). Vi har också tagit en sväng bland alla försäljare och hunnit med en lunch i solen.

Att bo i Riad

Det som kallas ”riad” är små hotell som ligger centralt i Medinan i Marrakech. Detta är från början traditionella marockanska hus eller palats, som är byggda runt en innergård. Idag används många av dessa som mindre hotell, och därför har ordet blivit synonymt med just detta.

Vår riad verkar mysig, med varma fina färger i rummet och badrummet. Riaden ligger centralt och det känns som att vi har nära till precis allt.

Marrakech riad
Vårt rum på vår riad i Marrakech
Badrum riad
Vårt fina blå badrum

Djema el Fna

Än så länge har vi inte hunnit så mycket, men vi har i alla fall sett oss omkring på det kända torget Djema el Fna, som ligger mitt inne i medinan. Här är ett vimmel av försäljare, ormtjusare, åsnor och restauranger. Alldeles i närheten ligger också en stor marknad, en så kallad souk, där vi hunnit se oss om lite grann.

Peter och Billie på Djema el Fna, det kända torget i Medinan
Peter och Billie på Djema el Fna, det kända torget i Medinan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev