Meny Stäng

Marrakech – på plats i vår Riad

Otroligt att man kan resa från Sverige på morgonen och vara framme i Afrika på förmiddagen. Vi har hunnit installera oss på vårt mysiga hotell, eller riad som det heter här, mitt inne i Medinan (Gamla stan). Vi har tagit en sväng bland alla försäljare och ormtjusare och hunnit med en lunch i solen. Nu vilar vi ute en stund innan vi ska utforska staden vidare …

Att bo i Riad

Det som kallas Riad är små hotell som ligger centralt i Medinan i Marrakech. Vår riad verkar mysig och vi har nära till allt!

Marrakech riad
Vårt rum på vår riad i Marrakech
Badrum riad
Vårt fina blå badrum

Djema el Fna

Än så länge har vi inte hunnit så mycket, men vi har i alla fall sett oss omkring på det kända torget Djema el Fna, som ligger mitt inne i medinan. Här är ett vimmel av försäljare, ormtjusare, åsnor och restauranger. Alldeles i närheten ligger också en stor marknad, en så kallad souk, där vi hunnit se oss om lite grann.

Peter och Billie på Djema el Fna, det kända torget i Medinan
Peter och Billie på Djema el Fna, det kända torget i Medinan

Läs mer: Resa till Marocko – din guide till Marockos bästa resmål