Meny Stäng

Läkarbesök i Ungern

Jag har varit förkyld sedan Nyår och det har inte blivit bättre, utan sämre. Idag bestämde vi oss för att det var dags att försöka hitta en läkare och kanske ett recept på antibiotika. Vi fick en lapp med en adress på Apoteket och tog en taxi dit.

”Internationell sjukvård”

Mottagningen i centrala Budapest var ett minimalt ställe för ”internationell sjukvård”: ett rum, en läkare, en sköterska, inga väntetider. När man hade med sig det blå ”European Health Insurance Card” blev de glada och allt gick snabbt och smidigt. Tyvärr fick vi lära oss den hårda vägen att man inte ska ta en taxi själv utan låta hotellet beställa, eftersom de envisas med att lura en på priset …

Ungerska mediciner mot förkylning, värk och feber
Ungerska mediciner mot förkylning, värk och feber

Prenumerera på vårt nyhetsbrev