Meny Stäng

Vinprovning röda viner

Vilka fantastiska viner vi fick chansen att prova och dricka igår! Bland dessa viner fanns de godaste viner vi någonsin druckit. Också middagen blev väldigt lyckad. Vi börjar med att visa lite bilder på dukningen (det var inte helt lätt att få plats med glasen…) och berätta lite om vinerna.

Amarone Casa Dei Bepi 2004 (Italien)

Den här flaskan köpte vi när vi var i Italien med husbilen sommaren 2009. Vilket fantastiskt vin! En smakexposion med mycket bärig sötma. Det bästa vin Peter någonsin har druckit!

Malatinszky Cabernoir 2007 (Ungern)

Det här vinet köpte vi i en vinbutik i Budapest nu i januari. God smak, men lite torr i eftersmaken. I det här fantastiska sällskapet tyckte vi att det var det ”sämsta” vinet, om man nu får skriva så om ett såhär pass fint vin.

Chateau Palmer Margaux 2003 (Frankrike)

Ett fantastiskt gott Bordeauxvin. Definitivt ett av de godaste vinerna vi provade! Lite ”lättare” än flera av de andra vinerna och mycket gott till den andra förrätten (chèvresallad).

Bayerskloof 2008 (Sydafrika)

Ett sydafrikanskt vin med 100 procent pinotagedruva. Ett vin med mycket karaktär i smaken, som passade bra till huvudrätten (rådjur).

Finca Garbet 2004 (Spanien)

Den här spanjoren var mycket god, mild och rund i smaken, och passade också utmärkt till huvudrätten. Vi tyckte dock inte att man får så mycket mer smak för pengarna för att man går upp i pris på spanska viner.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev