Vi har sett The way back, med bland annat Ed Harris, Colin Farrell och Gustav Skarsgård. När filmen börjar kastas man in i ett smutsigt och kallt arbetsläger i Sibirien under andra världskriget. De flesta av fångarna är dömda till tio eller tjugo års straffarbete och några av dem bestämmer sig för att hellre dö som fria män, än att brytas ner i fångenskap.

Hundratals mil genom Sibirien

Därefter börjar den helt otroliga vandringen; hundratals mil genom bitande sibirisk vinter, brännande het öken och svindlande höga berg i Himalaya. Landskapen är vackra, naturen hård och viljan att överleva fascinerande. Att historien påstås bygga på en verklig händelse gör bara känslan starkare, även om det kanske är tveksamt hur mycket av den verkliga historien som finns kvar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev