Meny Stäng

Norrut på Istrien – och vidare till Italiens kust

Pula är en 3000 år gammal stad med en stor amfiteater mitt i stadskärnan. Vi beslutade att vi ville se den och tråcklade oss in bland alla bilköer i stan, men det gick inte att hitta en parkering (vår bil är ju inte pytteliten heller), Den magnifika arenan fick vi alltså bara se från fönstren medan vi rullade förbi …

Mot Umag

Istället påbörjade vi resan norrut längs Istriens västra kust. Vägarna är mestadels fina och emellanåt är naturen riktigt grön och vacker. Nu har vi hamnat på en helt enorm camping i Umag, som heter Park Umag.

Istrien Kroatien
Utsikt från en utsiktspunkt längs vägen norrut på Istrien
Istrien med husbil
Lunchpaus på vägen

Italiens kust

Till slut kom vi fram till den italienska kusten, och tog in på camping Sabbiadoro, där vi varit en gång förut. Här blev det bland annat dags för killarna att testa ”banana boat”. Bananbåten dras ut på djupare vatten, där det är mer vågor, och sedan går det fort. Alla drattade av i en snäv kurva och alla hade väldigt kul.

Banana boat
Banana boat Italien
Peter, Billie och Alvari kommer tillbaka in till stranden efter turen med Banana boat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev