Meny Stäng

Hur gör man med räkningar under långresan?

Vi var utomlands i över fem veckor i somras, och det säger sig självt att vissa räkningar hinner ramla in under den tiden. Vi försökte förutse några av dem, för att undvika påminnelseavgifter och annat trassel, och kontaktade några bolag i förväg.

Betala fakturor i förskott

Tillsammans med vår TV/telefon/Internet-leverantör kom vi överens om att betala en faktura i förskott, men eftersom de inte visste den exakta summan fick de uppskatta en summa. Vi betalade i god tid och trodde att allt var grönt.

Inte så enkelt som vi trodde …

Allt var inte grönt! Summan bolaget gett oss var 45 kr för låg och vips, innan vi visste ordet av, stängdes TV/telefon/Internet av. Första gången vi ringde var de obevekliga och tyckte att ”45 kr är 45 kr och såna är reglerna”. Andra gången fick vi som tur var tag på en mer serviceinriktad person som förstod att det faktiskt var de som gjort fel.

Att det sedan tog sammanlagt nästan två dagar innan vi fick ordning på Internet igen är ju en annan sak … Får stora bolag bete sig precis hur som helst? Och hur ska man egentligen göra för att undvika sånt här på långresan?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev