Meny Stäng

Några små tips om Amsterdam

Här kommer några små tips om Amsterdam. Resan till Amsterdam var kort (men givande), och vi är redan hemma igen. Jag upplevde Amsterdam som en mycket charmig stad och skulle gärna besöka den igen för att få se lite mer. Här är ändå några tips från vår korta visit.

Jobbresa till Amsterdam

Jag har alltså varit på en kortare resa till Amsterdam med jobbet. Min forskargrupp reste för att träffa en annan forskargrupp, som studerar ungefär samma saker som vi, det vill säga metodutveckling och utvärdering av hälsofrämjande insatser.

Större delen av tiden i Amsterdam tillbringade vi på Universitetet, men vi hann förstås också strosa runt lite i stan och på kvällarna blev det ju middag på restaurang. Vi kan alltså trots allt dela med oss av några små tips om Amsterdam.

Områden

Vi bodde i området Jordaan, vilket är ett mysigt område bland kanalerna. Här finns trevliga små restauranger och småbutiker blandade med enstaka coffeeshops. I det här området skulle jag absolut kunna tänka mig att bo igen!

Hotell

Vi bodde på budgethotellet van Onna, som alltså ligger i området Jordaan. Om man vill bo billigt och enkelt, men ändå trevligt, är det här ett bra alternativ. Vänta dig ingen lyx dock.

Hotellrum van Onna
Mitt hotellrum på van Onna

Restauranger

De två restauranger vi besökte var mycket bra! Den första kvällen åt vi middag på den indonesiska restaurangen Long Pura.  Här serverades vi massor av små rätter i olika skålar, och det var verkligen gott. Den andra kvällen åt vi middag på Café de Curtis på 2:e Anjeliersdwarsstraat. Detta är en italiensk restaurang och här åt jag Spagetti Vongole. Mycket gott! Båda restaurangerna ligger för övrigt i området Jordaan.

Sevärdheter

Vi hann tyvärr inte med mycket av detta, men strax intill vårt hotell låg Anne Franks hus. Det finns också många andra museum, till exempel Vincent van Goghs museum – läs mer om Vincent van Gogh här.

Schiphols flygplats i Amsterdam
Schiphols flygplats i Amsterdam

Prenumerera på vårt nyhetsbrev