Meny Stäng

9 sätt att hålla resbudgeten

Lyckas du hålla resbudgeten? Det är ofta dyrt att resa, men det kan bli onödigt dyrt. DagensPS listar nu nio vanliga misstag som kan spräcka din resbudget i onödan. Här är alltså nio sätt att undvika skenande kostnader på resan.

Lyckas du hålla resbudgeten?

Små misstag kan göra att resan blir onödigt dyr. Kolla igenom följande lista, som från början och i lite annorlunda version publicerades på DagensPS, för att se så du inte gör de här misstagen.

  1. Packa inte för mycket – Om du har för mycket packning kan du bli tvungen att betala för övervikt på flygplanet. Tänk också på att spara lite plats i resväskan om du kanske vill shoppa något på semestern.
  2. Välj destination efter valutakurs – Valutakursen påverkar hur mycket du får för pengarna. Genom att välja en destination med bra valutakurs får du mer pengar att spendera på semestern.
  3. Kolla vädret – Om du missbedömer vädret är det lätt att packa fel, och då kanske du blir tvungen att handla paraply, tjock tröja eller flipflops, trots att du egentligen hade detta hemma.
  4. Stäng av dataroamingen på mobilen – När man har på dataroamingen på mobilen finns risk för höga kostnader. Kom ihåg att stänga av!
  5. Kolla packningen – Kolla packningen ett extra varv så att du inte glömt något som du verkligen behöver, som till exempel laddare till mobilen. Det blir trista extrakostnader när man måste shoppa direkt på resan på grund av att man varit glömsk …
  6. Undvik turistfällor och högsäsong – Om möjligt är det alltid bra att resa före eller efter högsäsong. Priser på hotell, campingar och aktiviteter kan skilja extremt mycket olika tider på året.
  7. Ta reda på hur mycket dricks som är brukligt att ge – I vissa länder bör man ge dricks, men ta reda på hur mycket som är brukligt och rimligt!
  8. Kolla försäkringen så att den täcker olyckor/sjukdom – Om olyckan är framme är det viktigt att ha en försäkring som gäller, annars finns risk att det blir riktigt dyrt.
  9. Undvik alltför dyr transfer – Det är ingen mening med att välja ett billigt flyg om man sedan planerar att ta en svindyr taxi. Kolla om det går vanliga bussar eller om det finns annan prisvärd transport till och från flyget!

Se till att ha sparat ihop tillräckligt med pengar. Det blir onödigt dyrt om du plötsligt måste använda kreditkortet eller låna pengar på resan. Om du ändå skulle behöva ett lån så är ett blancolån att föredra framför ett dyrt smslån.

9 sätt att hålla resbudgeten
På väg ut i världen, foto: Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev