Meny Stäng

Dags att öva på ryskan igen

Då var det dags att repetera ryskan igen! Vi har gått två kvällskurser tidigare, men av någon anledning glömmer man ju … Nu när vi ska till Ukraina passar det bra att plocka fram böckerna på nytt. (De pratar förstås ukrainska i Ukraina, men ukrainska och ryska är ganska likt.)

Nyttan med språkkunskaper

Hur mycket vi kan? Nja, det är inte mycket att skryta med, men det lilla vi kan har hjälpt oss avsevärt. När man kan tyda bokstäverna kan man till exempel läsa vad stationerna i tunnelbanan i Moskva heter. Och några små fraser hjälper när man vill kommunicera i butiken eller med taxichauffören. Brukar du försöka lära dig lite av språken när ni är ute och reser?

Första kapitlet i ryskaboken...
Första kapitlet i ryskaboken …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev