Meny Stäng

Säkraste och farligaste städerna i världen

Vilka är de allra säkraste städerna i världen? Och vilka är de farligaste städerna i världen. Vi har hittat en rankning som visar vilka städer i världen du ska besöka om du vill ha trygghet, respektive om du vill utmana ödet.

De säkraste städerna i världen

Vill du känna dig riktigt säker på storstadssemestern? Då ska du besöka Luxemburg, Bern, Helsingfors, Zurich, Wien, Genève, Stockholm, Singapore, Auckland eller Wellington. Det är de tio säkraste städerna i världen enligt Mercer, som har rankat 221 städer utifrån internationell stabilitet, kriminalitet och polismaktens effektivitet.

De farligaste städerna i världen

Om du istället vill utmana tillvaron med ”lite” risker bör du ta dig till Kinshasa (Demokratiska republiken Kongo), Bangui (Centralafrikanska republiken), Abidjan (Elefenbenskusten), N’Djamena (Tchad) eller Bagdad (Irak). Inte fullt så säkert enligt samma källa …

Auckland
Auckland tillhör världens säkraste städer … liksom Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev