Meny Stäng

Malariaprofylax inför Afrikaresa

Idag hämtade vi ut våra malariatabletter, av sorten Malarone. Förra gången vi var i Kenya började vi med en annan sort, Lariam, men Peter gick i sömnen av dem (läskigt) så vi bytte. Tabletterna var inte speciellt billiga, men man vill ju inte få malaria, så det var inte så mycket att välja på.

Såhär fungerar malariaprofylax

Vi ska börja med malariaprofylaxen en dag innan avresa, äta dem under hela resan, och sedan fortsätta en vecka efter. Tabletterna behöver inte ge några biverkningar alls, men vissa kan alltså få biverkningar som att gå i sömnen.

Det betyder inte att man ska strunta i att ta malariaprofylax – men man kan behöva byta sort! Ännu viktigare för att undvika malaria är förstås att undvika att bli alltför myggbiten …

Malariaprofylax

Prenumerera på vårt nyhetsbrev