Meny Stäng

Vaccination inför resan

När man är ute och reser, särskilt långväga, kan man behöva en del vaccinationer. Vi vaccinerade oss mot hepatit A och B för flera år sedan. För ett fullgott skydd krävs tre sprutor, men när man väl tagit dem är man skyddad länge, kanske i runt 30 år.

Vaccinationer inför resan till Kenya

Igår besökte vi en vaccinationscentral för att få Malariaprofylax inför Afrikaresan. Då passade jag också på att ta en ny spruta mot stelkramp, difteri och kikhosta. Man får ju den vaccinationen som barn, men den räcker inte hela livet. Peter förnyade sin för några år sedan, och nu var det alltså min tur.

Att ta de här vaccinationerna är bra inte bara inför den här resan, utan också för kommande resor. Information om vilka vaccinationer som behövs i olika länder hittar du på vaccinationsguiden.

vaccination inför resan

Läs mer: Malariaprofylax inför Afrikaresa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev