Meny Stäng

Detta eviga ställplatsbråk

Sommarens husbilsturister består av en köpstark kundgrupp från hela Europa. Många vill inte stå på campingar, utan önskar istället en enkel uppställningsplats för natten, med närhet till sevärdheter, restauranger och butiker. För kommunerna borde det vara lönsamt med turism … men så fort det ska ordnas ställplatser för husbilar blir det ramaskri.

Svar på tal

Nu senast är det boende i Öregrund som är upprörda enligt UNT.se. Husbilarna ”tar stor plats”, människor ”skräpar ner” och så ”konkurrerar” husbilarna tydligen med restauranger och hotell. Som om husbilister inte gärna äter på restaurang ibland? Och som om vi, om de förbjuder husbilar, skulle ta personbilen till deras kommun och checka in på hotell? Bra svar på tal på UNT Debatt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev